33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

עוגה עוגה עוגה - עוגת גבינה, שקדים ותאנים

חיפשנו להכין עוגה מצויינת! חיפשנו וחיפשנו ......סופו של המחפש - למצוא!. אך העוגה שמצאנו משלבת קוקוס ואת זה לא אהבנו אז ......שינינו והרכבנו עוגה לטעמנו!

במקור הוכנה העוגה לפני שבוע ליום הולדתו של הצעיר.

חשבתי לשתף במתכון של העוגה דוקא עתה כי זו הרשומה ה- 300 ובהחלט מגיעה גם לי חגיגה קטנה.

פעם היה לי חבר שאימו היתה נוהגת להגיד בכל יומולדת או חג - "תראו איזו מתנה יפה בעלי קניתי לי!" indecision

אהבתי!

הנה העוגה והמתכון שלה לפניכם.

דמיינו שאתם יושבים איתי מתחת לעץ רענן. ערב נעים עם רוח קרירה. שומעים את שכשוך הפלג בקרבה, מרימים כוס של יין מבעבע ואוכלים נתח מהעוגה הקיצית והטעימה הזו.

 נגיד ליד מקום כזה...

תל דן

או כזה....

אוסטריה

החיים הכי טובים!

 

עוגת גבינה עם שקדים ותאנים! 

מצרכים:

לבסיס

250 גרם ביסקוויטים פתי בר.

3/4 כוס  (50 ג') שקדים לבנים טחונים דק

180 גר חמאה מומסת

למילית

 1 ק"ג גבינה - מחצית גבינה 28%  ומחצית גבינה 9%

4 ביצים L

1 כוס (200 גר) סוכר

1 פחית מי קוקוס

1.5 כפיות תמצית וניל

לציפוי

1.5 שמנת מתוקה

1/2 כפית תמצית וניל

3 כפות אבקת סוכר

לקישוט

10 תאנים חתוכות לרבעים.

הכנה

בסיס: לרפד תבנית אפיה 24  בנייר אפיה - בסיס, דפנות ושוליים

לטחון דק את הבסקוויטים, להוסיף את השקדים הטחונים ולערבב היטב. להוסיף את החמאה הממוסת ולערבב שוב היטב. לשמן את הנייר בבסיס ובדפנות . להדק את התערובת בשכבה דקה על  הדפנות והבסיס. להעביר למקפיא ל - 20 דקות.  לחממם תנור ל - 160 מעלות. לאפות את הבסיס ישר כשמוציאים מהמקפיא - 10 דקות. להוציא מהתנור ולצנןן. 

מילית: בקערה לערבב את הגבינות להוסיף את הביצים, בכל פעם אחת, להוסיף את הסוכר. מוסיפים את מי הקוקוס ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים בעדינות את התערובת לבסיס האפוי.

מניחים בתחתית התנור קערה עם מים רותחים (ליצירת לחות) מכניסים את התבנית ואופים כ80 דקות. עד שפני העוגה מזהיבים קלות. מוציאים מהתנור מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה לפחות.

ציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר ומוסיפים את התמצית.

מצפים את העוגה הקרה בקרם השמנת ומקשטים עם רבעי התאנים.

חגיגה!

(צולמה במצלמת הפלפון כי היא נחטפה...)

המלצה: אם אתם מכינים את זו העוגה - תכינו גם את המצלמה קרובה - לפני שתעלם לכם וכמוני לא תספיקו! 

 

עוגת גבינה שקדים ותאנים

סופש מעולה לכולם.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת