2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

סופריטו בשר ...

הריחות שעולים במטבח כשמכינים את התבשיל הנהדר הזה גורמים עונג עצום .השבוע הכנתי את הסופריטו

שבדרך כלל אני מכינה עם עוף עם בשר בקר טעים מאוד הבשר נימוח והטעם מבישול ארוך גן עדן ,כשעלו

הניחוחות מהתבשיל עבר בגופי רעד ,נזכרתי במטבח של סבתי מצד אימי ז``ל איך היתה מבשלת במטבח

הקטן שנמצא מחוץ לבית ,בית ירושלמי בנחלאות ,התבשיל היה מתבשל על הפתליה והניחוח החזיר אותי

לעבר ,למטבח של סבתא לריחות לטעמים ,איזה געגועים ,עצמתי את עיני ודמיינתי שאני ילדה קטנה בבית של

סבתא בירושלים ,אוי הגעגועים ...

סופריטו בשר בקר:

1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

מעט שמן לטיגון

1 כף פפריקה מתוקה

שמן קנולה לטיגון עמוק

מלח ,

פלפל שחור גרוס טרי,

1/2 כפית כורכום

1 כף אבקת מרק עוף

6 תפו"א קלופים וחתוכים לעיגולים עבים או קוביות

11/2 כוסות מים חמים

אופן ההכנה :

משחימים את קוביות הבשר מכל הצדדים במעט שמן

מוסיפים את הפפריקה ,פלפל ,כורכום, ומערבבים היטב בכף עץ.

מוסיפים את המים ומערבבים עד  לרתיחה, מכסים מורידים להבה ומבשלים על אש קטנה, בבעבוע עדין שעה.

מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים, אם חסרים - מוסיפים, אבל יש לזכור שכל הסוד של הסופריטו הוא בישול

במעט נוזלים.


 מטגנים את  תפו"א בשמן עמוק עד שהן שחומות ופריכות. מוציאים מהשמן ושומרים בצד על נייר סופג.

אחרי שעה בישול מוסיפים לבשר את תפו"א המטוגנים, מלח אבקת מרק ,ופלפל, מכסים ומבשלים על אש

קטנה עוד שעה וחצי, לא לערבב עם כף כדיי לא לפרק את תפו``א,יש לטלטל את הסיר מדי עשר דקות, כדי

שתפו"א יספגו רוטב וטעמים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת