00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות שמרים עם ממרח לוטוס

 

זה כבר לא סוד, שעוגות השמרים על כל צורותיהן תופסות מקום של כבוד בכל בית! אבל מה לעשות לפעמים רוצים לגוון ולמצוא רעיונות חדשים כדי לרענן גם את המוכר והאהוב. בפוסט הזה אתן לכם מתכון לעוגיות שמרים מגולגלות, ממולאות בממרח לוטוס ממכר. את הרעיון המקסים לקחתי מחן שוקרון במתכון שהתפרסם באתר מאקו. 
את הבצק הכנתי לפי מתכון שלי, שאני מאוד אוהבת, ולמילוי השתמשתי בממרח לוטוס משגע . תחילה מכינים את העוגיות, כמו עוגת שמרים מגולגלת (רק שמרדדים את הבצק הרבה - הרבה יותר דק!) ורק לאחר הקרור, חותכים אותן לעוגיות אישיות.
רק יש לי אזהרה קטנה אחת- מהרגע בו אתם חותכים את גליל העוגה לעוגיות, הן נהפכות לממכרות ונאכלות ע"י בני הבית כמו גרעינים...

 

 

 

המצרכים:

  • 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
  • 1 כפית מלח (5 גר')
  • 1/3 כוס סוכר (100 גר')
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
  • 1 כף שמרים יבשים (או לחילופין 25 גר' שמרים טריים)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

למלית:

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס 
  • 1/2 כוס שקדים טחונים

 

 

ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה (דמוי בורג) מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק (למעט החמאה), במהירות איטית, עד שמתקבל בצק אחיד.

  2. ממשיכים בעיבוד הבצק ומוסיפים לאט לאט ובהדרגה את קוביות החמאה הרכה עד שכל החמאה נטמעת בבצק.

  3. ממשיכים לעבד את הבצק עוד 8 דקות נוספות. (חשוב להקפיד על השלב הזה, זה מעניק לבצק את הגמישות)

  4. שמנו מעט את הבצק, והעבירו לקערה נקייה. עיטפו את הקערה בניילון נצמד והעבירו אותה למנוחת לילה במקרר. 

  5. לאחר ההתפחה, הוציאו את הבצק מהקירור, לושו אותו מעט, בידיים, וחלקו לשני כדורים שווים.

  6. רדדו כל כדור בצק בנפרד למלבן גדול ודק. (כמה שיותר דק, עד שהוא כמעט שקוף! )

  7. מירחו מעל שכבה דקה ממרח הלוטוס, פזרו את השקדים הטחונים, וגלגלו את המלבן לגליל יפה. חיתכו את הקצוות והכניסו לתבנית חד פעמית מאורכת, ששימנתם מעט.

  8. הניחו את התבניות להתפחה נוספת של כשעה בטמפרטורת החדר.

  9. מירחו מעט חלמון ביצה מעורבב עם כף מים.

  10. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מע' לכחצי שעה. עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב יפה. (אם לאחר חצי שעה אפיה בחום גבוה, הבצק עדיין נראה לכם לא מוכן. הנמיכו את חום התנור ל- 150 מע' והמשיכו באפיה עוד כ- 20 דק'.)

  11. לאחר האפיה צננו היטב את העוגות, חיתכו לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ, ושימרו בכלי אטום.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת