33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

מסעדת מלון רוטשילד - עדינות זה שם המשחק

 

קצב החיים בעידן המודרני הוא מהיר ותובעני. אני, לעומת זאת, מעדיף את הרגוע והמתון.
זה גם המצב המועדף עליי בכל הנוגע למסעדות. עם השנים הבנתי שאני נהנה יותר באלו המעניקות לי שירות רגוע ונעים, שיש בהן תנאים סביבתיים נוחים, אלו המעוצבות בעיצוב שאינו תוקפני או צעקני ואחרון חביב את אלו המגישות לי אוכל טוב שאינו מנסה להרשים בכוח.
בטרקלין (lounge) של מלון רוטשילד בתל אביב מצאתי מסעדה העונה להעדפותיי.  

שדרות רוטשילד בתל אביב הוא רחוב מוצלח. הפרופורציה הטובה של השדרה, הצמחייה הירוקה, הבניינים המעניינים הצמודים לה, האקלקטיות האנושית של מי שמאכלס אותה ופינות החמד הפזורות לאורכה נותנים לי תחושה שאם הרחוב לא היה סואן בחלקים מסוימים של היממה, השדרה הזו הייתה מן המקסימות שאני מכיר. בצהרי השבת, המועד בו הגענו לטרקלין של מלון רוטשילד, הכול היה נפלא. הטמפרטורות לא היו גבוהות מידי, השדרה הייתה שלווה ונעימה ומצאנו חנייה בקלות יחסית.    

המבנה בו נמצא המלון בשדרות רוטשילד 96 מוכר בזכות שלושת הפסלים הצבעוניים המוצבים באחת מהמרפסות שלו. זוהי עבודת הפסלת עפרה צימבליסטה. שמו של הפסל הוא "מקהלה".

 

 

מספר מדרגות הובילו אותנו אל הכניסה למלון הבוטיק. מצד ימין ישב פקיד הקבלה ומצד שמאל מוקם בר. נראה כי חלל המסעדה מפוצל לשני חללים קטנים בגודלם. אותנו הושיבו בחלל השמאלי. כל השולחנות באזור הזה היו מאוישים. בהמשך נוכחתי לדעת שהרווח בין השולחנות היה קטן דבר שפגע מעט בהנאתי. הדיסקרטיות נפגמה היות ולא יכולנו להימנע מהשיחות שהתנהלו בשולחנות ליד. למעט מגבלה זו, התחושה הכללית הייתה נעימה ורגועה. וילונות כבדים נתלו לצידי החלונות שצפו אל השדרה ואל הגינה ליד. אור בריא של שמש האיר את החלל. המיזוג עבד היטב. גברת אחת אף כיסתה עצמה בשלב מסוים בבגד עם שרוול ארוך. מוסיקה קלאסית שהתחלפה בהמשך למוסיקה בסגנון אנדלוסי נוגנה ברקע בווליום נעים. על הקירות הצבועים בגוון כחול-ירוק הונחו מעין יצירות קטנות ומודרניות שהוסיפו חן ושעשוע לעין. מהתקרה השתלשלו נברשות אליפטיות מוזהבות בגדלים שונים. בצד שבו ישבנו היו שולחנות מתכת עגולים. בצד השני של החדר היו שולחנות עץ מרובעים. אלה נראו לי נוחים יותר.

 

 

אנשי הצוות הצעירים היו לבושים בשחור. המלצרית שלנו הייתה סבלנית לשאלותינו ונעימה. היא סיפרה שהמקום קיים מספר חודשים אבל השף הנוכחי נמצא בו רק כחודשיים. בעבר זה היה בר ומקום לנשנוש עבור אורחי המלון וכיום הוא מתפקד כמסעדה לכל דבר.

על פי אתר המסעדה תפריט הצהריים הוא תפריט הרצה. הוא מוגש בין השעות 13:00 ל- 16:00. הוא כולל בחירה של מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר בסיס של 69 ₪ (!) עבור מנות מסוימות נדרשים להוסיף תוספת לא גדולה. כל מנות הקינוח בתפריט הקינוחים, המלווה את התפריט העסקי, מוצעות לסועדים ב- 25 ₪ למנה. התפריט הרגיל יקר יותר אבל במונחים תל אביבים המחירים בו סבירים למדי.

 בבדיקה שערכתי בעת פרסום הרשומה התברר לי שאתר המסעדה עודכן והעסקיות שונו . לתשומת ליבכם  

התפריט דגי-חלבי אך אינו כשר. ניכרת בו השפעה אירופאית. בבסיסו שמונה מנות ראשונות ושש מנות עיקריות. בנוסף היו עוד שלוש מנות היום. בעת ההתלבטות שאלתי את המלצרית האם הדגים מפולטים. נעניתי שכל הדגים, קטנים כגדולים, מגיעים לסועד ללא עצמות. המלצרית ציינה שהיא נפעמת בכל פעם מחדש לראות את אנשי צוות המטבח מפלטים כל כך הרבה דגים, במיוחד כאשר הם מתעסקים עם הקטנים שבהם.

ראשונה להגיע אל השולחן הייתה סלסלת פרוסות לחם (לבן ואגוזים) עם פנכת חמאה. נראה כאילו הלחמים נעשו במקום אך המלצרית ציינה שהם מגיעים מבחוץ. הלחם הוגש ללא חיוב. הלחמים היו קלילים ושידרו טריות. האגוזים שמרו על מרקם מתפצפץ.

 

סלסלת לחם

 

 

קוקי סאן ז`אק (תוספת 10 ₪ למחיר העסקית)

המנה כללה שלושה קוקי סאן ז`אק שמנמנים אשר הונחו כל אחד בנפרד על צדפה שבתחתיתה מצע תרד חלוט ומעל קצף זעפרן. פרוסות שקדים קלויים ומעט עלים חתמו את המנה.
הסקאלופס היו מצוינים. ההערה היחידה שלי קשורה לתיבול. המנה הייתה מאד עדינה בטעמיה והרגשתי צורך להוסיף מעט מלח ופלפל. יחד עם זאת המנה הסבה לי הנאה רבה.

 

קוקי סאן ז`אק

 

 בהזדמנות זו אציין לחיוב את צורת ההגשה של הפלפל במגרסת פלפל והמלח במלחייה. לדעתי, מקומות המגישים את המלח והפלפל בפנכות קטנות פתוחות פחות מכבדים את אורחיהם.   
 

טרטר אינטיאס

דג האינטיאס הקצוץ והמתובל סודר במעין תבנית מלבנית ומעליו נחה ביצת שליו. פלפל גרוס, צ`ילי וגרידת פרי הדר עיטרו אותו והוסיפו לטעמיו. סלטון של קוביות זעירות מפלפל בשני גוונים ובצל הונחו מצידו השני של Coulis (רוטב מצומצם עשוי מפרי או ירק מרוסק). צלפים ושתי פרוסות נקטרינה דקות עיטרו את הצלחת. לקולי לא היה טעם מובחן. שאלתי את המלצרית והיא אמרה שמדובר בקולי סלק ופרי הדר (!).
שוב מנה עדינה בטעמיה. כאן ה"משחק" עם המרקמים, הצבעים והטעמים היה גדול יותר מאשר במנה הקודמת. הצלפים והצ`ילי הוסיפו עקצוץ מהנה.

 

טרטר אינטיאס

 

 

מקרלים

בצלחת עמוקה נחו תפוחי אדמה, עגבניות שרי צלויות ושעועית. עליהם הונחו מקרלים מפולטים בגריל. המלצרית הגיעה עם צנצנת קטנה ונאה ובה גרסת המקום לבויאבז. ליד השולחן היא מזגה את תוכנה לצלחת.
יחסית למנות הראשונות, המנה הזו הייתה מתובלת. טעמי הפרנו והזעפרן הורגשו היטב. לטעמי השילוב הכולל היה נכון ומדויק. 

 

מקרלים

  

 

ברבוניות (תוספת של 15 ₪ למחיר העסקית)

130 גרם של נתחים מפולטים של ברבוניות אשר נצרבו על הגריל הוגשו על מצע של פטריות. קו ההפרדה מקרם תפוחי האדמה (על פי המלצרית גרסה מקומית ל- Parmentier) היה באמצעות פס שטוח של מחית תרד ועליה שלוש ליבות מלפפון קטנות. המלצרית ביקשה להדגיש שמדובר בברבוניות גדולות.
המנה שוב חזרה למוטיב העדין שאפיין את רוב המנות עד כה. הדג היה טעים מאד ונוכח בטעמו. כאן הוא היה השחקן העיקרי.

 

ברבוניות

 

 מבחינתי ניתן היה לוותר על פסי העיטור במנות שקיבלנו. הם נראו מרושלים ולא היו בעלי ערך מוסף רב למנות.   

 

קרמבל תפוחים ותמרים (25 ₪ תוספת לעסקית)

קינוח חם שהגיע בכלי לוהט מכוסה. הכיסוי נלקח על ידי המלצרית. הקרמבל לא היה מתוק מידי. הקרם פרש עם הוניל שהוגש בצד הקל מעט על ה-"חורפיות" של המנה. 

 

קרמבל תפוחים ותמרים

 

קרם ברולה (25 ₪ תוספת לעסקית)

קרם הברולה עצמו היה קלאסי ומדויק. מעליו הונחו דבלים וסורבה אוכמניות. הסוכר המוקשה היה עדין, פציח וללא שמץ של שרוף (הן במראה והן בטעם). נהדר.

 

קרם ברולה

 

 

תפריט היין של המקום מורכב מיינות ישראלים.
אנחנו הבאנו שמפנייה מהבית. דמי חליצה 45 ₪.
קיבלנו שמפניירה ונשאלנו אם נעדיף כוסות שמפנייה. היות ואנחנו מתייחסים לשמפנייה כאל יין לבן, נשארנו עם הכוסות הרגילות. בתחילה המלצרית עברה ושאלה אם נרצה שהיא תמזוג לנו את השמפניה. הסברנו שנעדיף למזוג לעצמנו והיא כיבדה זאת.

ליווינו את הארוחה :

Vilmart & Cie Champagne Grand Cellier d`Or 1er Cru 2005

שמפנייה מעולה שהתאימה לאוכל כמו כפפה ליד. רעננה, לימונית ומרירה במידה. איזון טוב מאד.

 

Vilmart & Cie Champagne Grand Cellier d`Or 1er Cru 2005

 

 

 לסיכום

בשלב מסוים בארוחה שכחתי שאני נמצא במזרח התיכון המיוזע. הרגשתי כאילו אני יושב במסעדה אלגנטית בארץ רחוקה. הגישה השירותית ואיכויות חומרי הגלם היו שונים מן המקובל. גם במנות עצמן מצאתי תכונות שאינן נפוצות במחוזותינו: עדינות, מתינות, העדר החצנה, ריסון והקפדה. כל אלה עברו כחוט השני במהלך הארוחה.

נהניתי מאד. אני מתכנן לשוב בקרוב.

  

טרקלין מלון רוטשילד
רחוב רוטשילד 96
טלפון: 03-9578888

אתר המסעדה ב- rest

אתר המסעדה ב- פייסבוק

 

* המסעדה שינתה את פניה ופועלת במתכונת שונה * 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת