00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

פרגיות ברוטב סויה, סילאן וצ`ילי שזיפים

באחת השבתות נסענו לאכול אצל ההורים שלי. אמא שלי הגישה את מנת הפרגיות הזו, והתנצלה שלא היה לה כוח להכין משהו מסובך. אחרי שאכלנו הבנו, שלפעמים פשוט - זה הרבה יותר.

חומרים: 

1/2 קילו פרגיות

1/3 כוס סויה

1/3 כוס סילאן

3 כפות צ`ילי שזיפים

3 כפות רוטב טריאקי

פלפל שחור גרוס

הכנה:

מניחים את הפרגיות בתבנית פיירקס שתכיל את כולן בנוחות. 

מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ושופכים על הפרגיות. 

מכניסים למקרר לשעתיים. 

מוציאים מהמקרר ומחממים תנור ל- 200 מעלות. 

אופים בתנור 45 דקות. 

גיוונים ותוספות: 

במקום לאפות אפשר לצלות את הפרגיות על מחבת פסים. אפשר להשתמש בעוף במקום בפרגית. אפשר לגוון ברוטב עם דבש, ממרח תמרים, סוכר חום, פלפל צ`ילי חריף. 

אז מה יש בתבשיל? 

בפרגיות יש חלבון, ויחסית מעט שומן (יותר מאשר בעוף), אם כי רובו רווי.

ברוטב סויה יש חלבונים, סיבים ושומנים בלתי רוויים. יש בו גם הרבה נתרן, ולכן רצוי להשתמש בגרסה דלת הנתרן.

בסילאן, כמו בתמרים, יש סידן, ברזל, ויטמינים A,B ו- C וכן סיבים תזונתיים. 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת