88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מלווח בורקס

 

 

 

התחשק לה בורקס תפוחי אדמה, ולא היה לי בצק עלים מופשר, החלטתי להכין לה מעלי מלווח, ויצא  תפוח, טעים ופריך בדיוק כמו שגם אני אוהבת.

מוציאים מהמקפיא למקרר 3 עלי מלווח להפשרה על צלחת שטוחה.

מבשלים 3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות, במי מלח עד לריכוך.

בינתיים מטגנים 1  בצל בינוני, קצוץ דק, בשמן זית.

כשתפוחי האדמה רכים דיים, מסננים מהמים, ומועכים למרקם ללא גושים. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן,

 מוסיפים 1 ביצה שלמה, פלפל שחור לטעם, ואם צריך מוסיפים מעט מלח.

לייצוב הוספתי  1 כף שטוחה קמח תפוחי אדמה, אם אין אפשר קמח רגיל.

מערבבים היטב, ומצננים לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור אפיה ל 190 מעלות.

מוציאים את המלווח  עם דפי ההפרדה, עם הצלחת, אל השיש.

שמים כמות נדיבה ממחית תפוחי האדמה על כל מלווח, ומקפלים לחצי, מדביקים עם האצבעות או על ידי מזלג טבול בקמח.

 

 

 

מרפדים תבנית בנייר אפיה, מסדרים את המלווח הממולא,דוקרים בעזרת מזלג, ואופים בתנור מחומם מראש עד שתופח ומשחים.  אפשר לחלק/לחתוך כל מלווח לשלושה עד ארבעה משולשים, ומי שמאוד רעב, יכול לאכול אחד שלם.

 

 

 

אפשר למלא במיליות שונות, גבינה מלוח/ מתוק, פטריות וכו`.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת