66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

פודינג טפיוקה בקוקוס

תכירו, זוהי טפיוקה:

נעים מאד.

רבי ויקיפדיה מלמד אותי כי מקורה של הטפיוקה הוא משורש מניהוט מיובש שגדל בברזיל.

 Manihot esculenta - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-090.jpg

ושהטפיוקה היא בעצם תוצר הלוואי שמופק מהשורש כשמפיקים ממנו קמח פארופה.

הטפיוקה היא עמילן חסר טעם, היא נטולת גלוטן אך יש לה שם סופיסטיקייטי שכזה, לא?

אבא שלי מספר לי שהטפיוקה נחשבה בילדותו למאכל הכי נחות. כשהוא סרב לאכול, אמא שלו היתה לובשת את חליפת האיומים שלה ואומרת לו: "אז אתה רוצה שאני אכין לך טפיוקה?!" שזה נחשב לסוג של עונש.

אבל מאז דברים השתנו. מה שנחשב בעבר לאוכל נחות נחשב היום למעדן.

אני זוכרת שקראתי את "בית קטן ביער גדול" של לורה אינגלס בילדותי, היא סיפרה שם איך הם השתמשו ביום יום בסוכר חום (שהופק מהמייפל) ובאירועים מיוחדים אבא צ`רלס הביא הביתה את הסוכר הלבן הנדיר הנחשק והכה יקר.

היום סוכר חום עולה פי 2 מסוכר לבן, מייפל עולה פי 15 בערך- ואותו הדבר קרה עם הטפיוקה. נחשבה פעם לנחותה? היום היא יוקרתית!

כשמבשלים טפיוקה, מופרש העמילן תוך כדי בישול והמרקם הופך להיות צמיגי- רירי. גיליתי שיש אנשים שמגיבים לזה ב"איכס" וחלק מגיבים ב"יאמי".

אני שייכת לטים "יאמי" .

פודינג טפיוקה.

מרתיחים 6 כוסות מים

כשהמים רותחים מוסיפים כוס טפיוקה ובוחשים היטב, כ- 20 דקות

מתחילים להתקבל גרגרים בצבע שקוף

מוסיפים :

כוס סוכר

כפית הל טחון

1 כפית מלח

מי ורדים/ מי זהר/ תמצית שקדים כל אחד ע"פ טעמו.

וממשיכים לבחוש

מוסיפים פחית חלב קוקוס

מביאים לרתיחה

ומכבים את האש

מעבירים לקרור

אוכלים קר, אפשר בתוספת לסלט פירות

ואפשר גם בלי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת