00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 27

02/08/2013

 

לאחר חודש של היעדרות של חופשה,לחץ בעבודה נחזור לשתף אתכם בארוחה לשבת

 מלאה בטעמים ומרקמים כל שנותר לחמם מחבתות מתחילים .

אז מה נבשל השבת

שוקיות עוף לצד בצלצלים מקורמלים וניחוח קינמון

תבשיל קציצות כבש וחומוס בניחוח כמון משכר

סלט בורגול מעוטר ברימונים והמון ירוק

המתכונים עבור 6 סועדים

שוקיות עוף

החומרים

12 יח` שוק עוף (קטנטות 2 יח` לסועד)

20 יח` בצלצלי פנינה לערך (לא כבושים)

1 מקל קינמון

2 כוסות נזול עוף/מים

ענף תימין טרי

2 כפות סילאן(דבש תמרים)

3 כפות שמן זית

מלח פלפל

אופן ההכנה

ראשית "נטפל" בעוף  נקטום את הרגל העוף ובעזרת סכין נחרוץ חריץ לאורך השוק "ונדחוף" את הבשר כלפי מטה

בסיום נקבל עצם חשופה ומעיין "כדור" של בשר .

במקביל נחמם שמן זית בסיר רחב ונשחים את הבצלצלים ,בשלב זה נוסיף את הסילאן,קינמון,תימין

נוזל עוף/מים נתבל במלח פלפל ונבשל כ-10 דק` על אש נמוכה .

לאחר כ-10 דק` נסדר את השוקיות בסיר שהעצם מופנת כלפיי מעלה נזלף מעט סילאן נמליח מעט ונפלפל

 ונבשל כ-40 דק` על אש נמוכה .

בסיום התהליך שוקיות העוף יקבלו גוון עינבלי מדהים ומרקם נימוח בתיאבון .

תבשיל קציצות כבש וגרגרי חומוס

 

 

 

החומרים לקציצות

350 גר` בשר בקר טחון דק

150 גר` בשר כבש טחון עם שומן

מלח פלפל

פטרוזליה קצוצה

כפית ראס אל חנות

כפית פפריקה מרוקאית

לתבשיל חומוס

300 גר` גרגרי חומוס מבושלים

1 כוס עלי סלרי קצוצים

1 כפית כמון

1 כף פפריקה מרוקאית

מלח פלפל

6 שיניי שום

2 כפות שמן זית

3 כוסות נוזל/מים

פלפלים סודני (לפי דרגת חריפות-אני שם 2,3)

מיץ מחצי לימון טרי

אופן ההכנה

ראשית נכין את הקציצות ,בקערה נערבב את הבשרים נתבל במלח פלפל,ראס אל חנות ופטרוזליה קצוצה

נוסיף 2 כפות שמן זית .ניצור קציצות שטוחות  בסיום נניח במקרר לשעה (להתייצבות המסה)

להכנת תבשיל החומוס

נחמם שמן זית בסיר רחב ונשחים את השום(להיזהר לא לשרוף הטעם יהיה מר) בשלב זה נוסיף

את גרגרי החומוס המבושלים נתבל במלח פלפל,פפריקה מרוקאית וחצי מכמות עלי הסלרי

נוסיף את הנוזל ונבשל כ-15 דק` "למיזוג טעמים".

במקביל נחמם מחבת לדרגת חום גבוהה בתוספת כף שמן זית נצרוב את הקציצות לדק` קצרה ונוסיף לסיר

נפזר מעל מעט כמון ונבשל לעוד 35 דק` על אש נמוכה

לקראת ההגשה נוסיף את ייתרת עלי הסלרי נסחט מיץ מחצי לימון ובתיאבון .

סלט בורגול

למתכון הנוכחי אני משתמש בבורגול טחון בינוני (ניתן לשנות לפי העדפה אישית)

1 כוס בורגול

גרעיני רימון (רימון שלם)

2 כוסות מיקס עשבי תיבול הכוללים:

שמיר

פטרוזליה

בצל ירוק(רק החלק הירוק)

סלרי (רק העלים)

כוסברה (ניתן לוותר במידה ולא אוהבים)

1/2 כוס בצל סגול קצוץ דק

1 פלפל צ`לי אדום ללא גרעינים

מיץ מלימון שלם

2כפות שמן זית

מלח פלפל

2 כפות ברס אגוזים מקורמלים

אופן ההכנה

ראשית נשטוף במסננת את הבורגול מהעמילן העודף .

נעביר את הבורגול לקערה נוסיף את השמן זית והמלח נערבב הייטב .

נוסיף מים רותחים עד כיסוי ונאטום את הקערה בעזרת ניילון נצמד.

במקביל נקצוץ את כלל עשבי התיבול .

לאחר כ- 10 דק` נוריד את הניילון "ונאוורר" בעזרת מלזג את הבורגול

.נוסיף את עשבי התיבול,צ`לי והבצל נשלים טעם מלח פלפל מעט שמן זית ולסיום לימון טרי .

לקראת ההגשה נפזר אגוזים מקורמלים ובתיאבון .

 אשמח לראותכם בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת