2121
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עלי גפן ממולאים ...

שנים שלא הכנתי עלי גפן ,השבוע נתקלתי בצנצנת של עלי גפן מוחמצים והחלטתי להכין ,הגעגועים לאוכל של

אימא הציפו אותי ונזכרתי באימי איך בכל יום חמישי היתה יושבת ומכינה את הממולאים המיוחדים שלה ,פעם

עלי גפן ,פעם מדיאס חצילים ,מדיאס קישואים ,עלי מנגולד ממולאים ,או קציצות עטופות בעלי מנגולד ,

והממולאים הקבועים שהיתה ממלאה בכל יום חמישי זה הקובה .החלטתי שאני חייבת לשחזר את הטעם של

עלי הגפן .

געגועים עזים לריחות מטבחה של אימי ז``ל שהיה מטבח עשיר בניחוחות וטעמים ,זכרתי את טעם הביס של

עלי הגפן ,חמצמץ וטעם הנענע מילא את הפה ,האורז הרך ששתה את הרוטב החמצמץ והעסיסי ,טעם גן

עדן ,אני זוכרת את סיר האמייל שבו בישלה אימי את הממולאים לכל ממולא סיר משלו .אני זוכרת איך אימי

היתה מאושרת כשהיתה חוזרת מהעבודה עם שלל טרי של עלי גפן שקטפה מגינת חברתה ,לא היתה

מאושרת ממנה ,כמובן שרק בעלים טריים היא היתה משתמשת .

אומר את האמת ,הייתי מאוד מרוצה מהתוצאה שהכנתי ,גם בני ביתי אהבו והחמיאו מאוד ,

(הערה והארה אם משתמשים בעלי גפן מצנצנת יש לשטוף היטב מספר פעמים במים להוצאת המליחות )

 צנצנת עלי גפן /30 עלי גפן טריים

6 כפות שמן זית

3שיני שום

1 בצל קצוץ דק

2 כוסות אורז

חופן עלי נענע קצוצים

1 עגבנייה פרוסה לפרוסות

מלח

פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

מיץ מלימון גדול

אופן הכנה:

קוצצים דק את הבצל והשום. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית ומכניסים פנימה את הבצל והשום.

מוסיפים את האורז ומטגנים יחד תוך ערבוב.

מוסיפים מלח ,פלפל ואבקת מרק עוף ,מוסיפים כוס מים רותחים מכסים במכסה מבשלים

עד שהמים מתאדים והאורז מבושל חצי בישול ..

מעבירים את האורז לקערה,מוסיפים את הנענע ומערבבים.(מי שרוצה בשרי זה השלב להוסיף את הבשר טחון

1/4 קילו מספיק)

לוקחים עלה גפן, ומניחים מילוי על צדו המחוספס של העלה.

מקפלים את העלה לכיוון המרכז, פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל ומגלגלים פנימה מלמטה למעלה. שימו לב לעשות זאת בצורה מהודקת, אך לא מהודקת מדי.

לצקת מעט שמן לסיר שטוח ורחב ,לסדר את העלים המגולגלים בשכבות ,לפזר למעלה את פרוסות העגבנייה ,להוסיף 2 כוסות מים רותחים ,כף אבקת מרק עוף ,מיץ מלימון ,להניח

צלחת על העלים ,להביא לרתיחה לכסות במכסה הסיר ,להעביר ללהבה נמוכה ,לבשל

כשעה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת