00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

גספצ`ו

18/07/2013


גם בקיץ מתחשק מרק, אבל לא מרק עצם, שיושב טוב בבטן כמה שעות אחר כך, אלא משהו קל, קר ובקושי מורגש (חוץ מהטעם הנהדר). ירקות שבדרך כלל מרכיבים סלט מככבים במרק הספרדי הזה, שיכול להיות בסיס מצויין לארוחה קלה. 

חומרים: 

6 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות גס

3 מלפפונים קלופים וחתוכים גס

בצל בינוני חתוך לקוביות גדולות

1 פלפל ירוק בהיר חתוך כס

פלפל חריף אדום קטן קצוץ

1 שן שום כתושה

2 פרוסות לחם לבן, ללא ה"קשה"

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל

להגשה: 

עגבניה, מלפפון ופלפל קצוצים לקוביות קטנטנות

3 גבעולי עירית בצלית קצוצים דק

הכנה: 

מרסקים את העגבניות, הבצל, המלפפונים, הפלפלים והלחם במעבד מזון. 

מוסיפים את השמן, השום והתבלינים, תוך כדי הריסוק.

מקררים במשך מספר שעות במקרר.

הגשה - מוזגים לקעריות ומקשטים כל אחת בכף מהירקות הקצוצים. 

גיוונים ותוספות: 

אפשר להוסיף כף חומץ בן יין אדום כשמוסיפים את השמן. אפשר להוסיף בהגשה גם קרוטונים או גרעינים שונים.

אז מה יש במרק? 

בעגבניות יש ליקופן, שהוא נוגד חימצון שנותן להן את צבען האדום. הליקופן מסייע בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי. 

במלפפון יש ויטמין C, סידן ואשלגן. בקליפה מצויים חומרים נוגדי חימצון, אז עדיף לא לקלף. 

בפלפל יש  ריכוז גבוה של ויטמין C, שהוא נוגד חימצון חזק, וכן ויטמין A (שטוב לעיניים) ו- B6 (שטוב ללב). יש בו גם הרבה אשלגן, שתורם להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

בבצל יש אליצין, שמסייע בהפחתת כולסטרול ולחץ דם ובפעילות נגד זיהומים חיידקיים ונגיפיים. 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת