88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בצק עלים ממולא כבד / פטריות

בצק עלים ממולא כבד / פטריות

 

 

 

ריבועי בצק עלים ממולאים 

 

 

 

 

 

 

ריבועי בצק עלים של מעדנות יעשו את העבודה מצוין, מוציאים אותם ערב קודם מהמקפיא למקרר. וממש דקותיים לפני המילוי, להוציא מהמקרר שיהיו גמישים ונוחים לעיצוב.

דרושות לנו  תבניות שקעים חד פעמיות, וריבועי בצק כמספר המנות שברצוננו להכין.

המילית לבחירתכם, כבד או פטריות. או שתיהן. שתיהן מעולות והמאפים נחטפו מיד עם יציאתם מהתנור, ומה שהתקרר לטמפרטורת החדר, , נאכל במחזור השני, ללא חימום נוסף. הטעם הטוב נשמר.

בורקס?

שקיקי בצק ממולאים?

מה חשוב, העיקר טעים מאוד, וקל להכנה, גם מאוד...

חומרים:

ריבועי בצק עלים של מעדנות, (בחבילה עשרים ריבועים).

300 גר` כבדי עוף,

4 בצלים גדולים ,

1 תפוח אדמה מבושל עם קליפה,

1 ביצה קשה.

הכנת מילית כבד:

משרים את הכבדים במים כ-30 דקות, מסננים מהמים, חותכים לקוביות.

קוצצים את הבצלים, ומטגנים עד הזהבה בשמן זית או קנולה., מוסיפים את  קוביות הכבדים, מטגנים עד שהצבע הדמי נעלם, מפלפלים וממליחים. מצננים היטב. מוסיפים תפוח אדמה מבושל ומקולף, חתוך לקוביות קטנות., מוסיפים ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות. עד כאן אפשר להכין הכל מיום קודם, לשמור מכוסה במקרר.

*מחממים תנור אפיה ל- 180-190 מעלות טורבו,

מוציאים על השיש חבילת ריבועי בצק עלים.

משמנים תבניות שקעים בשמן זית או קנולה,  שמים בכל שקע ריבוע בצק.

בכל שקע עם הבצק שמים כף מילית כבד,

אוספים כל שתי קצוות נגדיות (באלכסון) מצמידים עם האצבעות ומדביקים קלות. מתקבל שקית בצק קטנה.

מכניסים את התבניות לתנור מחומם מראש 180-190 מעלות טורבו, אופים לגוון זהוב יפה ועד שהבצק נראה תפוח ומעולעל היטב.

 

 

 

מילית כבד מוכנה למילוי.

 

 

ריבועי בצק עלים של מעדנות, מוציאים מהמקפיא למקרר, לילה קודם הכנה.

ביום ההכנה, שתי דקות בטמפרטורת החדר, לפני הכנסתם לתבנית השקעים ועיצוב אחרון.

בכל שקע, שמים ריבוע בצק ובו כף מהמילית,

אוספים עם האצבעות כל שתי קצוות נגדיות, מדביקים קלות

מילית פטריות:

סלסלה קטנה, 300 גר`, פטריות שמפיניון, שטופות ופרוסות דק,

2 בצלים גדולים, קצוצים דק, 

שמן קנולה לטיגון,

לתיבול: פלפל שחור, מלח,

1 כפית אבקת מרק פטריות,

קורט אגוז מוסקט טחון.

 

אופן הכנה:

מטגנים בשמן את הבצלים, עד הזהבה.

מוסיפים את הפטריות נקיות ופרוסות דק. מטגנים יחד כמה דקות.

מתבלים במלח פלפל, אבקת מרק פטריות, וקורט אגוז מוסקט. מערבבים .

מקררים היטב , אפשר מיום קודם,

שמים ריבועי בצק עלים בתבניות שקעים, ממלאים, סוגרים כל שתי קצוות נגדיות. ואופים בטורבו, 180-190 מעלות, בתנור שחומם מראש, עד הזהבה יפה.

 

 

 

יחד במסדר- ריבועי בצק עלים במילית כבד ו/או פטריות

גם אם נפתח קצת, לא נורא, לא נהיה לאף אחד חור בלשון.

 

הארות והערות:

אפשר לערבב את שתי המיליות למילית אחת.

השתמשתי בשתי חבילות ריבועי בצק,

שנו כמויות לפי צרכיכם.

המאפים, הכי טעימים, מיד עם הוצאתם מהתנור.

אם נשאר, למחרת אפשר לחמם  באובן טוסטר, ולהשיב לבצק את הפריכות.

במקום ריבועי בצק עלים, לחילופין, אפשר להכין כרוכיות עם אותה מילית, מבצק עלים מרודד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת