00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

karin1010

השארו מעודכנים!
הירשמו לקבלת עדכונים כדי שלא תפספסו כשאפרסם רשומה חדשה! מצד שמאל יש קוביית טקסט, שבה תוכלו לכתוב את המייל שלכם! תיהנו!
קוביית קוד חופשי

חדש! ספר מתכונים - ללא גלוטן! טעים ללא גלוטן מאת רות טרכטמן + מתכון + תמונות

חדש! ספר מתכונים - ללא גלוטן! טעים ללא גלוטן מאת רות טרכטמן + מתכון ותמונות

אייל שלי צליאקי!

לכן, אצלינו בבית אין בכלל קמח רגיל, שמכיל גלוטן.

אין גם פסטה רגילה, שמכילה גלוטן.

אם אני מכינה פסטה, או אופה, זה תמיד יהיה מאכל נטול גלוטן.

אייל שלי צליאקי, ואני מעדיפה להעמיד סיר אחד, ללא גלוטן, מאשר שניים, עם ובלי גלוטן.

מוצרים קנויים ללא גלוטן, אקנה רק בכמות המספיקה בשבילו. הסיבה היא כי מוצרים מוגמרים, ללא גלוטן, הינם יקרים מאד, וגם אינם ניתנים להשגה בכל חנות.

לכן, לחם ללא גלוטן, שקניתי לאייל, אשמור רק לאייל. אך אם אני אפיתי לחם, גם כשיש אורחים, אז כולם מתכבדים מאותה כיכר לחם, נטולת גלוטן, ולא חשים שזה פחות טעים או שונה.

עד היום, הכנתי לאייל שלי את המאכלים הכי פשוטים שיש, והאמת, שגם אני לא מגוונת לעיתים קרובות, כי יש מנות קבועות שיוצאות טעימות מנות, ואי לא מחליפה סוס מנצח.

עכשיו, כשגיליתי את הספר החדש 'טעים ללא גלוטן' של רות טרכטמן, אני שמחה לבשר שאני הולכת להפתיע, ובגדול.

יש מתכונים לאמפנדס, לבורקסים, ואפילו לאוזני המן ולסופגניות - והכל - ללא גלוטן!

מאד אהבתי את הפתיחה של הספר, בו מסבירה רות טרכטמן כיצד ניתן להוזיל את עלויות הכנת המוצרים בבית. יש שם כמה טיפים, שאני כבר אימצתי, והם חוסכים כסף רב, בייחוד עקב העובדה שמדובר בהוצאות שוטפות ומצטברות.

דבר נוסף שמאד אהבתי בספר, זה הגיוון בקמחים, מצד אחד, אך שימוש בקמחים שניתן למצא בכל מקום, מצד שני. בנוסף, המתכונים מאד מובנים, התמונות מאד מגרות, וזה עושה לי חשק לנסות להכין כל מתכון ומתכון.

בספר יש מתכונים ללחמים, בצקים, מאפים ונשנושים, עוגיות, עוגות וכן מתכונים מיוחדים לחגי ישראל.

המתכון הראשון שאני הכנתי מתוך הספר הוא רולדת שוקו וניל ללא קמח.

אני לא האמנתי כמה טעים יצא!

לא רק אייל, הצליאקי שלי, אהב את הרולדה, אלא גם האחרים בבית התלהבו מאד ממה שיצא!

הכנתי ביום שישי האחרון את הרולדה. והיא "נעלמה" במהירות.

 

 

זה המתכון, באדיבות רות טרכטמן, הגאונה שכתבה את הספר.

 

רולדת שוקו וניל ללא קמח

4 ביצים מופרדות

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 כפות סוכר 

 

אופן ההכנה:

 

1.             מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף גמיש ויציב.

2.             מוסיפים לקצף את החלמונים בהדרגה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שקית אינסטנט פודינג שוקולד ומערבבים עד מיזוג החומרים.

3.             יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים לשכבה דקה ואחידה.

4.             מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-15 דקות.

5.             מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים אותה על מגבת לחה ומקלפים את נייר האפיה. לעיצוב ראשוני של צורת הרולדה, מגלגלים את המגבת עם העוגה ומניחים על השיש לצינון.

6.             מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב וסוכר עד לקבלת קרם יציב.

7.             כשהרולדה קרה מורחים בחלקה הפנימי שכבה נדיבה ואחידה מהקרם, מגלגלים ומצפים בשארית הקרם.

8.             מקשטים בפרי או בשבבי שוקולד ושומרים במקרר.

 

קרדיט צילום לתמונה זו: אסף רונן 

סטיילינג: נעמה רן

מתוך הספר "טעים ללא גלוטן" מאת רות טרכטמן

הוצאת ב.דיזיין - מורן בויס ויעל רון

 

את הרולדה שלי צילמתי גם! אני חייבת להודות, שהייתה בעייה קטנה: הרולדה התחסלה במהירות!

אני הולכת לנסות עוד מתכונים מהספר, כי המתכון הזה נחל הצלחה! 

ההכנה ממש קלה, וההסבר מעולה!

 

עוד קצת על הספר ועל רות, המחברת:

 

 

אפשר גם בורקס, פיתה וג'חנון...

" טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש ומהפכני של רות טרכטמן - ההופך את החיים ללא גלוטן - לעשירי טעם

זה מה שקורה כשאמא רוצה לתת הכל לילדיה!

 

רות טרכטמן היא אמא שאוהבת לבשל ולאפות לילדיה. העובדה ששלושת ילדיה הם חולי צליאק רק אתגרה אותה לאפשר להם חיים קולינריים "נורמאליים" מבלי לחסוך מהם טעמים ומבלי שיחוו שונות מול הסובבים אותם.

 

רות החליטה לאפשר לילדיה את מה שכל הילדים אוהבים: פיצה, בורקס, ג'חנון, בייגלה, סופגניות ומגוון עוגות ועוגיות. היא רצתה שהם יאכלו כל מה שהם רוצים!

 

במהלך המסע היצירתי אל נבכי המטבח נטול הגלוטן מצאה פתרונות וגילויים אינספור שהתגלו גם כחסכוניים, קלים ונוחים ובעיקר- מאפשרים אכילה של כל מגוון המאכלים והמאפים שכולם נהנים מהם.

 

בניגוד לרוב המתכונים נטולי הגלוטן הקיימים, המירה והתאימה רות מתכוני בסיס למתכונים נטולי גלוטן תוך יצירה של תערובות בצק מסוגים שונים במטרה להגיע לטעם ולמרקם שלא ייפול מזה של בצקים ומאפים המכילים גלוטן. במקביל הקפידה על מציאת פיתרונות שיאפשרו דילוג על המוצרים היקרים המאפיינים את תקציב הכלכלה של מי שאוכל תזונה נטולת גלוטן.

 

תוך כדי שכלול הפתרונות רות החלה גם לפתח מתכונים למאכלים נוספים ואף החלה לשתף ולהנגיש את המתכונים לצרכנים נטולי גלוטן באמצעות טור בעיתון מקומי ואחר כך בבלוג הפופולארי "טעים ללא גלוטן" – שבו מאגר מגוון של מתכונים לגדולים וקטנים.

בעזרת סטודיו ב.דיזיין המצליח של המעצבים יעל רון ומורן בויס, המחויב אף הוא להקפיד על תזונה נטולת גלוטן בעקבות גילוי צליאק, נולד הספר: "טעים ללא גלוטן", שיצא לאור בימים אלה והוא בעצם הספר הראשון המבוסס על טהרת הבצקים ללא גלוטן, בו המתכונים נטולי הגלוטן מאפשרים הנאה ממאכלים ומאפים מגוונים כמו לחם אגוזים, פיתות אפויות, לחמניות גבינה, בייגלה, לחם אחיד, חלות, קובאנה תימנית מהירה, ג'חנון, גביניות, כיסונים, אמפנדס, סופגניות, פסטה, מאפה חביתיות, פחזניות, קרקרים ונשנושים למסיבות וטיולים, וכל מה שמי שלא אוכל גלוטן רק יכול היה לחלום עליו מרחוק. 

הספר יצא עתה לאור לאחר שנה שלמה של עבודה, בישול, אפייה, טעימות וצילומים מדהימים של המתכונים. הנסיינים שנהנו מהמתכונים היו בחלקם אנשים שהגלוטן אסור עליהם וחלקם אנשים שיכולים לאכול גלוטן. הקבוצה האחרונה העידה כי הטעם זהה לטעם של מאכלים זהים המכילים גלוטן. מאחר וההמלצה להתנזר מגלוטן היא נחלת דיאטות רבות- הרי שהספר מומלץ לכולם ולא רק לקהילת חולי הצליאק.

את הספר ניתן להזמין ולרכוש באמצעות אתר מכירה מיוחד בכתובת www.gfbook.co.il

ובמספר חנויות ובבתי טבע ברחבי הארץ (הרשימה באתר).

לפרטים ומידע נוסף gfbook@b-design.org.il

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

פוסט אקראי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל karinapel אלא אם צויין אחרת