44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

חלות-מאפית הצבי

חלות-מאפית הצבי

בס"ד

 

מאפית הצבי נמצאת בבני ברק. התורים המשתרכים לפניה לקראת סוף השבוע מעידים על טיב הסחורה הנמכרת שם.

שמה של המאפיה יצא למרחקים ורבים מגיעים עד לבני ברק על מנת לרכוש את החלות המיוחדות שלהן.

נתקלתי במתכון שלהם באחת מן הגלישות שלי באינטרנט,העתקתי אותו ושכחתי לרשום מהיכן. ניסיתי לחפש היום עוד פעם מהיכן העתקתי ולצערי לא הצלחתי לעלות עליו. אז בתחילה אבקש סליחה ממי שהעלה את המתכון ולצערי אין באפשרותי לתת לו את הקרדיט המגיע לו ובשנית אודה למאפית הצבי על המתכון המדהים והנפלא הזה, שהפך להיות אורח  קבוע במטבחי.

הבאתי לכם אותו במתכונת שפורסם,אבל כדאי להכפיל כמויות על מנת לזכות במצוות הפרשת חלה.

המצרכים ל- 4 חלות:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים

1 כף סוכר

1 כף מלח

50 גרם מחמאה רכה

3 כוסות מים מהברז

1 כף שמן

לציפוי:

1 ביצה  

כף שמן זית

שומשום/פרג

 

אופן ההכנה:

- בקערת המיקסר להניח קמח,סוכר,מלח,מחמאה ומים ולהתחיל ללוש כדקה.

- להוסיף את השמרים וללוש עוד כחמש דקות להוסיף את השמן וללוש עוד כדקה עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

- לשמן קערה ולהכניס לתוכה את הבצק.לכסות בנילון נצמד ולהעמיד לתפיחה של שעה במקום חמים.

- לאחר התפיחה ללוש שנית את הבצק ולהוריד למשטח העבודה.

- לחלק את הבצק ל- 12 כדורים.

- מכל כדור ליצור רצועה ומכל 3 רצועות לקלוע צמה בינונית.

- להכין את שאר החלות.

- להניח בתבנית למרוח בביצה מהולה בשמן זית ולפזר שומשום.

- להניח לתפיחה של עוד שעה.

- לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

- להכניס את החלות לאפיה למשך 20-25 דקות עד להשחמה.

**אני נוהגת לכסות את החלות איך שהן יוצאות מהתנור בניר אפיה ומעל מגבת,כך הן שומרות על הרכות שלהן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת