33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

לברק שלם בתנור

לברק שלם בתנור

אז עשינו הזמנה היום מחנות דגים חדשה שמגיעה עד הבית !

קיבלנו לברק, מוסר-ים, אמנון ומליטה

הדגים הגיעו נקיים, מפולטים, מצוחצחים ועם ריח טרי של ים. 

הזמנתי לברק שלם ולא מפולט, ובחרתי להכין אותו היום לארוחת ערב.

3 לברק בגודל בינוני (400 גר` לאחד) מנוקים מקשקשים וגם מהתכולה בפנים 

שמן זית 

מלח גס

צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק 

4 שיני שום כתושות

3 ענפי רוזמרין 

קוביות חמאה בהתאם לגודל הדג 

שוטפים את הדגים במים זורמים, ומייבשים במגבת נייר. מערבבים את הפטרוזיליה, השום והמלח הגס עם שמן הזית. חורצים 2 חריצים מלמעלה עם סכין, מעסים את הדג היטב בתערובת שמן הזית, גם בתוך החריצים, מורחים גם בתוך פנים הדג. מכניסים ענפון רוזמרין לתוך כל דג,  וגם קובית חמאה. שמים גם פס חמאה בתוך כל חריץ מלמעלה. 

לעטוף את הדג בנייר אפיה (ואפשר גם עם נייר אלומיניום מעל לאטימה טובה) ומכניסים לתנור שחומם לחום 180 מעלות למשך 20-30 דקות. 

הדג מוכן כשמזיזים את העור העליון והוא מתנתק בקלות מבשר הדג. 

אכלנו ליד בטטות חמות חצויות ועליהן קובית חמאה טעימה. 

היה טוב !

   

                                 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת