00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

קרוקט תפו"א (עם פטריות וגבינה) - בשני דרכי הכנה

בתמונה מופיעים נאגטס (מעוף) והקרוקטים.

הקרורקטים הם מעין שניצל פירה. זו דרך מעניינת לשדרג את פירה התפו"א ולהפוך אותו למשהו אחר, פריך ונימוך.

 

המצרכים:

4 תפו"א

4 פטריות טריות גדולות, קצוצות

4 פרוסות (בערך 100 גר') גבינה צהובה, מגוררת (כגון עמק, מוצרלה, פרמזן, גאודה, אמנטל וכיו"ב)

2 חלמונים

2 כפות חלב

פלפל שחור- מלח, לפי הטעם

ביצה טרופה

קמח

פירורי לחם (אני הכנתי עם "פירורית זהב - פריך במיוחד")

שמן, לטיגון

 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה (וחותכים לרבעים בערך - לזרז זמן הבישול), שמים סיר עם מים קרים ותפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מוכנים ורכים. מסננים המים ומועכים לפירה.

2. מוסיפים מלח ופלפל, ומתקנים תיבול.

3. מטגנים פטריות במעט שמן/ חמאה ומוסיפים לפירה, מערבבים. נותנים לפירה להתקרר בטמפ' החדר.

4. כשהפירה מתקרר מוסיפים גבינה מגוררת ומערבבים היטב.

5. מוסיפים 2 חלמונים ו-2 כפות חלב ומערבבים היטב.

6. יוצרים בעזרת ידיים מעט רטובות כדורים עבים מהתערובת בגודל אחיד, אפשר מאורכים.

7. מכינים 3 קערות - אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי לחם.

   טובלים את הכדורים קודם בקמח, אז בביצה ולבסוף בפירורי הלחם.

8. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הקרוקטים כ-3 דק' מכל צד עד להזהבה.

   אופציה אחרת וטעימה מאוד וגם יותר בריאה - היא לשים את הקרוקט המצופים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור עד להזהבה בחום גבוהה, אפיתי בערך כ-15 דקות בחום 210 מעלות.

9. מגישים חם עם רוטב או קטשופ.

אצלי המטוגנים הלכו נהדר עם רוטב צ'אטני מנגו חריף והאפויים עם קטשופ.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת