66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

עוגת חמאת בוטנים ושוקולד

"בוטנים קלויים", אמרתי. "הם גדלים מתחת לאדמה פה בסביבה. מצאתי איכר אחד שמכר לי אותם, והאישה בפונדק קלתה כמה מהם עבורי. אתה מקלף את הקליפה לפני שאתה אוכל אותם". חייכתי אליו, כשאני נהנית מהתחושה שפעם אחת אני מבינה יותר ממנו על הסביבה שלנו.

הוא נתן בי מבט ארוך וספקני, ומחץ את הקליפה בין האגודל לאצבע. 3 בוטנים בצבצו.

"אני בור, סאסנך", הוא אמר. "לא טיפש. יש הבדל, כן? " הוא הניח את בוטנים בפה ולעס אותם בזהירות. המבט הספקני שלו השתנה באחת למופתע ושמח, והוא לעס בהתלהבות גוברת, משליך את הבוטנים האחרים אל תוך פיו.

"אהבת אותם?" חייכתי, כשאני נהנית מהנאתו. "אני אכין לך חמאת בוטנים ואמרח על הלחם שלך, ברגע שנתיישב ואפרוק את המכתש החדש שלי".

Diana Gabaldon, Drums of Autumn Chapter 9

בתרגום של איילת גזית כי הוצאת כנרת מסרבת לתרגם blush

***

אתגר החודש בבלוג של מנטקה, הוא בוטנים.

כששמעתי "בוטנים" חשבתי מיד: "חמאת בוטנים". כשחשבתי "חמאת בוטנים" חשבתי מיד "שוקולד".

כי הרי אין שילוב מנצח מזה.

וכשחשבתי "חמאת בוטנים" מיד נזכרתי בקלייר ובג'יימי שכולכם כבר מכירים ממני.  

הסבר קצר לכל מי שהגיע לבלוג שלי דרך מנטקה, ולא מכיר אותי:

בכל הזדמנות שיש לי אני מנצלת את ההזדמנות כדי להפנות זרקור לעבר סדרת הספרים המעולה של דיאנה גבלדון "נכרייה", שרק השניים הראשונים תורגמו לעברית, ואני מנסה ליצור לובי חזק שימשיכו לתרגם את כולם לעברית, כדי שיהנו כולם. indecision דיאנה גבלדון הודתה השבוע לכל הבלוגריות ברחבי העולם שמזכירות את נכרייה בכל הזדמנות. המוציא לאור של דיאנה גבלדון אמר לה בעניין הזה: "אלה יהיו ספרים שיפורסמו מפה לאוזן, כי הם יותר מדי מוזרים בכדי לתאר אותם למישהו"devil. אז גם אני ממלאת את תפקידי.

***

בחודש האחרון, מאז שלוהק סאם הוגן (לא ממש הוגים כך את שמו, זה יותר מסובך, זה שם סקוטי) סוערים הבלוגים ואתרי הפייסבוק ברחבי העולם. כולן (אין גברים שמתעסקים בזה, מעניין למה) מעלות ספקולציות לגבי כישוריו של סאם. האם הוא יודע לעשות "מפפפפ" סקוטי? האם הוא יודע לבטא נכון "סאסנך"? האם הוא בגובה המתאים? ודיאנה גבלדון עונה לכולן בסבלנות: "כן, ראיתי אותו עושה את זה. הוא ג'יימי". "כן, הוא בול בגובה" ומסבירה לנו באריכות על האנטומיה של ג'יימי ושל סאם, ועל התאימות בינהן. וכשדיאנה נלהבת ואומרת שהוא- הוא ג'יימי, אנחנו מסכימות איתה.

באתר הפייסבוק התבקשו הקוראות להגדיר את ג'יימי במילה אחת, והנה חלק מהתוצאות:

Supercalifragilisticexpialidocious , Mmmmmph ,  Honorable , Perfect , Unforgettable, Legendary, Unique, Faithful, 

ועוד ועוד...

לפני שבוע דיאנה יצאה לחופש, והיא הפצירה בקוראות שלה להרפות קצת מסאם עם כל השאלות והדרישות, לפחות עד שהיא חוזרת. 

מסכן סאם הוגןלאיזה נעליים הוא נכנס. נחזיק לו אצבעות שיצליח.

    

אז איפה היינו?indecision

חמאת בוטנים ושוקולד!!! בטח! זה הנושא, נכון?

אז היש שילוב מנצח מזה? מאז ומעולם אני אוהבת לאכול את המלוח שלי עם קצת מתוק, ואת המתוק שלי עם קצת מלוח. ע"ע שקדי מרק+ שוקולד חלב/ בייגלה טבול בנוטלה וכו'. 

וכך הומצאה עוגת שוקולד חמאת בוטנים הזו. שהיא משהו שבין עוגת פאדג' לבראוני'ז. ותודה לחברים היקרים שלנו שרית ואריאל והילדים המקסימים שלהם שהיו שפני הנסיון של העוגה הזו.

אז המסקנות של כולנו שהיא רכה. נהדרת. מעולה וממכרת. 

והיא גם שתי דקות עבודה, על שעון. לא כולל אפייה.

המצרכים:

1/2 כוס חמאת בוטנים

1 מיכל שמנת מתוקה

1 מיכל שמנת חמוצה

כוס וחצי סוכר

2 ביצים

כוס וחצי קמח תופח

1/2 כוס קקאו

100 גרם נטיפי שוקולד

ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים חמאת בוטנים, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים וסוכר עד קבלת קרם סמיך.

מוסיפים קמח תופח וקקאו ומערבבים היטב.

מוסיפים נטיפי שוקולד לבחישה ידנית אחרונה

אופים בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בחום של 200 מעלות למשך כ- 40 דקות

קרם ציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

1/2 פחית חלב ממותק

הכוונה היא לזה:

לערבב את החלב הממותק ואת השוקולד ולהמיס בסיר מעל אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד המסת השוקולד.

לשפוך מעל העוגה. טיפ קטן: לחתוך רצועות של נייר אפייה ולהניח מסביב, בין העוגה לצלחת ההגשה. הציפוי יטפטף על הנייר, אחר כך ניתן יהיה לשלוף את רצועות הנייר והצלחת תישאר נקייה.

 

THE END

בתאבון.

ולמקרה שתהיתם, האיורים הם מתוך הספר הזה:

אני קוראת לו: "נכרייה למיטיבות לכת"indecision

המשך שבת שלום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת