11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לילית נתיב האור בנדל- פוריות טבעית

עוגה עשר ליום הולדת 10

 עוגה עשר ליום הולדת 10

 

עוגת גבינה עם אננס יוקרתית ביותר. זו עוגת היום הולדת של בני מאז היותו בן 10.

כל שנה הוא מקבל ליום הולדתו את העוגה הזו ולא חשוב כמה שנים עברו מאז, הוא לא מחליף אותה, כפי שהוא

אומר: "אין תחליף לעוגה הזו"  וכמובן אסור להחסיר ממנה ולו פירור שוקולד או דובדבן קישוט ואפילו לא להחליף

תבנית.  ככה מסורת כל שנה.

מה ההתלהבות והדבקות בה? היא מיוחדת וטעימה להפליא.

והנה המתכון:

חומרים לעוגה:   

2 קופסאות גבינת סימפוניה 5% (250X2)

1 קופסה שמנת לקצפת (250 מ"ל)

200 גרם ביסקוטים (לשונות)

1 1/2 שקית ג'לטין

3/4 כוס סוכר

1 קופסה אננס פרוסות

3 ביצים אורגניות

3/4 כוס מיץ אננס (לערבוב הג'לטין)

1/2 כוס מיץ אננס לטבילת הביסקוטים + כף ברנדי או ליקר אננס (מומלץ אך לא הכרחי)

 

חומרים לקישוט:

50 גרם אגוזי מלך או אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס.

פתיתי שוקולד מריר מחבילה שלמה (100 גרם)

דובדבנים טריים או מסוכרים

 

שלבי ההכנה:

תבנית. (קפיצית עגולה או פיירקס)

1) לסנן את האננס לסחוט נוזלים (ולא לשפוך אותם) 

2) לחתוך את פרוסות האננס לקוביות לא גדולות

3) לרפד את התבנית צפוף בביסקוטים טבולים במיץ אננס עם מעט ברנדי, ליקר או בלי.

4) להפריד את הביצים

5) לחמם 3/4 כוס מיץ אננס + ג'לטין למרקם חלק

6) להקציף את החלבונים (הלבנים) + הסוכר לקצף חזק. להניח בצד.

7) להקציף את השמנת למרקם חזק (לא להגיע למצב חמאה)

8) להכניס את הגבינה למערבל + החלמונים (הצהובים) ולהפעיל למשך 2 דקות, להוסיף את

    הג'לטין  במצב פושר. להמשיך לערבל 1 דקה נוספת.

9) להוסיף בערבול ידני איטי את קצף החלבונים ואת הקצפת לסירוגין עד שמתקבלת תערובת  

     קרמית   חלקה.

10) להוסיף את קוביות האננס בערבול ידני עדין.

11) לשפוך את התערובת לתבנית.

 

הקישוט:

מעל הכול לפזר פתיתי שוקולד (אפשר להשתמש בסירופ שוקולד)

מעל השוקולד לפזר אגוזים קצוצים.

ומעל הכול לשתול דובדבנים.

לכסות בניילון נצמד.

לקרר לפחות 10 שעות או לילה.

 

טעימה ביותר ויוקרתית

 

נ.ב

לאחרונה אני מעבירה את החלמונים (הצהובים) תהליך חימום בכלי זכוכית מעל סיר מים רותחים

1 1/2 דקות וכול הזמן בוחשת שלא ייקרשו. אני עושה זאת מחשש חיידקי סלמונלה בביצים אפילו

אורגניות.

תודה שקראתם. 

פנקו את עצמכם, התענגו על הטעם הנפלא, העבירו לחברים

אתם מוזמנים להגיב.

אתר : http://lilit-b.com

מייל: lilitba2@gmail.com

נייד: 052-2925341

facebook: לילית - נתיב האור נטורופתית

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לילית נתיב האור אלא אם צויין אחרת