00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שכבות בטעם קפה

המקור למתכון הזה הוא עוגת הז'רבי ההונגרית. האמת שעד עכשיו לא הכרתי את העוגה (עוגיות) האלו. (לצערי אין לי חברים הונגריםangry) אבל משום מה, המתכון הזה מאוד דיבר אלי (אולי יותר נכון להגיד, פיתה אותי ...) והחלטתי לנסותו. לראשונה פגשתי את המתכון באתר של "על השולחן" מאת קרין גורן האלופה, שסיפרה שהיא קיבלה את המתכון מחברה שלה מיכל, שקיבלה את המתכון מאמא שלה. שקיבלה את המתכון משף הונגרי. (ממש כמו הספר "גילגלולו של מעיל" מאת קדיה מולודובסקי...חחח). אבל יותר טעים surprise . 

אמנם מברור קצר שעשיתי הבנתי שהמתכון שאני הכנתי הוא לא בדיוק המקורי. אבל מה זה חשוב... הוא היה כל כך טעים שמבחינתי הוא עשה את העבודה!

את עוגת הז'רבי המקורית ממלאים בין שכבות הבצק,(שגם הוא מיוחד מאוד) באגוזים טחונים, ריבת משמש, קינמון והרבה גרידת לימון. ואני בכלל הכנתי עם ריבת שזיפים ביתית שקיבלתי מאבא, ומלית של קצפת בטעם קפה. ומעל כל זה גם הוספתי גנאש שוקולד (ככה שיסגור את כל הפינות... והקלוריות :)  ואם אתם כמוני, אוהבים את טעם הקפה והשוקולד, אתם בטוח תהנו מהעוגה הזו. שלמעשה מוגשת כעוגיות.
ולסיום מילה אחת נוספת על בצק העוגה היחודי כל כך. הוא למעשה תוצר נפלא וטעים של הכלאה בין בצק השמרים לבצק הפריך. מאוד קל להכנה וטעים ....טעים... טעים....! 

 

 

 

(מתאים לתבנית חד פעמית בגודל 33X27 )

לבצק:

1 כף שמרים יבשים

6 כפות מים פושרים

2 כפות סוכר חום (דמררה)

1 ביצה+3 חלמונים

5 כוסות קמח

400 גר' חמאה חתוכה לקוביות בטפ' החדר. (לא להיבהל, אין צורך לאכול את כל העוגה בביס אחד...)

 

למלית:

3 חלבונים

3/4 כוס סוכר 

3 כפות נס קפה רגיל

ריבת שזיפים (למריחה בין השכבות)

 

לגנאש:

150 גר' שוקולד מריר שבר לקוביות

150 מל' שמנת מתוקה

 

ההכנה:

הבצק:

  1. הכניסו לקערה קטנה את השמרים, הסוכר והמים הפושרים, ערבבו והניחו בצד ל- 10 דקות (לתסיסה).

  2. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הבורג, את הקמח, החמאה והביצים והוסיפו גם את בלילת השמרים. הפעילו את המיקסר ועבדו עד לאיחוד הבצק.

  3. הוציאו את הבצק חלקו אותו ל- 4 כדורים שווים עיטפו בניילון נצמד והניחו בצד לחצי שעה.

המלית:

  1. הקציפו במיקסר עם בלון ההקצפה, את החלבונים, הסוכר והנס קפה עד לקבלת קצפת יציבה.

הגנאש: 

  1. בקלחת קטנה וחסינת אש, הביאו את השמנת המתוקה לידי רתיחה.

  2. שיפכו את השמנת החמה מעל השוקולד השבור. המתינו דקה וערבבו היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.

 

הרכבת העוגה:

  1. חממו את התנור ל- 180 מע' 

  2. רדדו את  כדור הבצק הראשון לריבוע  בגודל התבנית.

  3. הניחו את שכבת הבצק הראשונה בתחתית התבנית, ומירחו מעליה שכבה דקה מריבת השזיפים. מעל שיפכו 1/3 מהמלית וישרו מעט בעזרת מרית או סקפטולה. 

  4. חיזרו שוב על שלב 3 - (פעמיים).

  5. סיימו בשכבת בצק ובעזרת מזלג חוררו את הבצק (כדי שלא יתנפח באפיה).

  6. אופים כ- 25-30 דקות עד ששכבת הבצק העליונה משחימה.

  7. לאחר האפיה צננוו את העוגה היטב.

  8. כשהעוגה קרה לגמרי שיפכו את גנאש השוקולד החם מעל והכניסו את העוגה למקרר למשך הלילה.

  9. לפני ההגשה חיתכו את העוגה לחתיכות מלבניות והגישו קר.

 

 

 

 

 בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת