11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לילית נתיב האור בנדל- פוריות טבעית

צהוב משונן עם כתר על הראש

16/07/2013
צהוב משונן עם כתר על הראש

אננס- מלך עם כתר על הראש

 

 

פרי טרופי טעים עם איכויות ותועלות בריאותיים

דקורטיבי בקערת פירות כפי שרואים בתמונה

 

האננס  הוא יליד פרגוואי שבדרום אמריקה ומשם התפשט לאיי הודו.

האגדה מספרת שקולומבוס הוא זה שהביא את הפרי לאירופה מדרום אמריקה.

האננס גדל מצוין באקלים טרופי כמו בתאילנד, הודו, הוואי ואזורים טרופיים  בדרום אמריקה ואפריקה. בארץ הוא גדל בחממות שמדמות אקלים טרופי.  

האננס שייך למשפחת הברומליים ועשיר  ביותר באנזימים. אנזים הברומלין הוא בעל ערך בריאותי גבוה.

טעמו של האננס - מתוק חמצמץ ועסיסי ביותר.

פרי האננס מכיל ויטמין C, מנגן שחשובים לחיזוק העצמות ורקמות חיבור ומכיל עוד ויטמינים ומינרלים רבים.

  • התועלת העיקרית של אנזים  הברומלין  הוא בתהליכי העיכול.
  • עוזר בפירוק החלבונים שבמזון
  • עוזר לבריאות הפה והחניכיים
  • עוזר בניקוי דרכי הנשימה
  • עוזר בסילוק ליחה מהגרון
  • מיץ אננס קוטל תולעי מעיים
  • הברומלין ותכולת הויטמיןC  שהוא מכיל מאיצים  תהליכי ריפוי בגוף.
  • מפיקים תועלת רבה במחלות פרקים בעיקר אוסטאוארטריטיס,

       בזכות  השילוב של ברומלין וויטמין Cשבו.

  • הברומלין יעיל בריפוי חבלות ספורט
  • האנזימים טובים לריכוך בשר בתחמיץ (מרינאדה)
  • מצוין נגד בחילות הריון
  • ועוד.......

התועלת הבריאותית  הרבה היא  אך ורק מפרי טרי.

 

חיתוך האננס:  מצריך סכין  יציבה ודי ארוכה. חותכים את החלק העליון של "הכתר" וקצת מתחתיו, חותכים את התחתית ומניחים על קרש חיתוך ומתחילים לחתוך בצורה  של קילוף קירות הפרי  מלמעלה כלפי מטה (מי שראה בחו"ל ודאי זוכר את התנועות האלה).

      

מתכונים רבים מספור לשילוב אננס בכל מיני צורות הכנה.

  • עוגות
  • גלידת אננס עשויה עם קצפת
  • סורבה אננס ובהגשה סירופ מייפל מעל.
  • פנקייק עם אננס וסירופ מייפל  (מתכון בהמשך)
  • סלט וולדרוף קלאסי
  • תפריטים רבים לצלייה של בשר כמרכך בשר וטעם
  • מתכוני סלטים בשילוב אננס
  • קינוחים ומנות אחרונת
  • יין אננס או ליקרים

אפשר להשתמש בפרי טרי (להפיק את התועלות  הבריאותיות של הפרי) ואפשר להשתמש בפרי משומר.

אני דוגלת באכילת  פרי טרי שמיץ ניגר מהנגיסה הראשונה.

 

מתכון לפאנקייק קל ומהיר הכנה

ילדים אוהבים לאכול אותם  ואפילו לעזור בהכנתם.

חומרים להכנת 10-12 לביבות:

1 כוס קמח רגיל (אפשר לנסות לערבב חצי כמות של קמח מלא, אין לי ניסיון בזה)

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר (או פחות)

1 ביצה

3/4 כוס חלב

2 כפות שמן רגיל

1 שקית סוכר  וניל  

מגוון סירופים: מייפל, שוקולד, רכז רימונים ועוד....

 

הכנה:

מערבבים: קמח ואבקת אפייה יחד, מסיפים את הסוכר.

בקערה נפרדת מערבבים את הביצה,  החלב , סוכר וניל ושמן.

שופכים את הנוזלים לתוך הקמח, מערבבים לא מדי חזק בכדי שאבקת האפייה לא תאבד את יעילותה.

כלים:

מחבת טפלון או מחבת עם שקעים או רינגים מיוחדים לפאנקייק.

אם עושים במחבת: שופכים עם מצקת 3 – 4 מצקות (לפי גודל המחבת )

אם עושים עם רינגים אפשר אחד אחד או 2-3 לפי גודל המחבת.

אין צורך להפוך , זה מתנפח  מאבקת האפייה.  מספר רגעים, להוציא וכך להמשיך עד גמר התערובת. מערימים  בצלחת.

הגשה:

מחלקים לצלחות, (מזלג, סכין ומפית ליד).

 מסדרים: לביבה אחת למטה מעליה פרוסת אננס טרי או משומר, מעל עוד לביבה ומעל הכול,  סירופ שניגר מכל הצדדים. אפשר רק לביבה אחת ומעליה פרוסת פרי וסירופ ניגר.

אצלנו אוכלים אותם בהנאה רבה עם אננס טרי בעונה ובעונות אחרות עם אננס משומר.

כמובן אפשר עם פירות אחרים או אפילו עם גלידה או סורבה.

הכינו להנאתכם.

 

תודה שקראתם

לילית בנדל

אשמח לתגובות, העבירו לחברות/ים, סמנו לייקים ותהנו מהחיים

הצטרפו להיות חברים שלי בבלוג לקבל עדכונים ישר למייל שלכם

אתר: http://lilit-b.com

מייל: lilitba2@gmail.com

נייד:  052-2925341

facebook: לילית- נתיב האור נטורופתית

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לילית נתיב האור אלא אם צויין אחרת