00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

אקלר במלית קרם פטיסייר פיסטוק ועם ציפוי פריך

כמו בכל יום הולדת שלי גם השנה הכנתי אקלרים שהבאתי לעבודה. יש אנשים שמביאים עוגות מוכנות אבל אני כל שנה מכינה אקלרים או פחזניות - כל שנה דרך אגב אחרים. זה כבר הפך למסורת אצלי (יש גם עוגה דרך אגב ...). 

את האקלרים המדהימים האלה הכנתי בהשראת הקונדיטור כריסטוף אדאם.

המצרכים:

לאלקרים:

1 כוס חלב

75 גר' חמאה

קורט מלח

1 כפית סוכר

1/4 1 כוסות קמח

4 ביצים גדולות

לציפוי הפריך:

35 גר' חמאה

45 גר' סוכר חום

1 כפית אבקת נוגט (או נמס קפה - למי שרוצה טעם אחר או לא רוצה לקנות אבקת נוגט)

2 כפות גדושות של קמח

לקרם פיסטוק:

1 כוס חלב

2 ביצים גדולות

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס קמח

1 כפית ת. וניל

2 כפיות גדושות מחית פיסטוק (ניתן לקנות בחנויות המתמחות)

 

אופן ההכנה:

1. הכנת האקלרים: לשים סיר על האש עם החלב, מחאה, סוכר ומלח ולהביא לרתיחה.

להסיר את הסיר מהאש ולהוסיף בבת אחת את כל הקמח. להחזיר הסיר לאש ולערבב בנמרצות עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.

להסיר מהאש ולתת לו להצטנן קצת בטמפ' החדר.

להוסיף את הביצים אחת אחת, לאחר כל הוספת ביצה חשוב לערבב ולהטמיע הביצה טוב טוב לפני הוספת הביצה האחרת. אמורה לצאת תערובת מבריקה, אחידה וחלקה, וכאשר לוקחים כף מהתערובת והופכים אותה נוצר משולש.

להעביר התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ולזלף עיגולים (אני הכנתי צורה של 3 עיגולים קטנים שמתחברים יחד - זילפתי כל 3 עיגולים קטנים זה בצמוד לזה, נוצר מן אלקר מוארך המורכב מ-3 עיגולים קטנים).

2. מכינים את הציפוי הפריך: שמים במיקסר עם הבלון את כל החומרים ומקציפים לתערובת אחידה ותפוחה.

שמים התערובת בין שני ניירות אפייה, משטחים ומרדדים לעובי דק של כמה מ"מ בודדים. מעבירים בצורה הזאת למקפיא ל-7 דק'. מוציאים וקורצים עיגולים קטנים, מין דיסקיות, בקוטר הפחזניות (או עיגולי הפחזניות).

מניחים את הדיסקיות מעל כל פחזנית.

3. אופים את הפחזניות בתנור בחום של 180 מעלות כ-25 דק' (אסור לפתוח התנור לפני שעברו 20 דק' אחרת הן יצמטקו ויפלו). ב-5 הדק' לפני הסוף, ניתן לפתוח הדלת טיפה ולהמשיך לאפות.

4. ממתינים שהן יצטננו לגמרי ואז ממלאים בקרם.

5. הכנת הקרם: מרתיחים את החלב.

בינתיים טורפים את הביצים עם הסוכר היטב לתערובת אחידה, בלי גושים. מוסיפים את החמאה ושוב טורפים היטב.

כאשר החלב רותח מסירים אותו מהאש ושופכים בזרזיף דק לתערובת הביצים תוך טריפה/ בחישה מתמדת, ע"מ שהביצים לא יתבשלו.

מחזירים התערובת חזרה לסיר ושמים על האש. מבשלים תוך בחישה מתמדת על אש קטנה עד להסמכה.

מורידים מהאש, מוסיפים תמצית הוניל ומערבבים. שמים את הקרם בצד שיצטנן, מדי פעם מערבבים על מנת שלא יווצר קרום או גושים. לאחר שהקרם מצטנן, מוסיפים בקיפול את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב לאחידות.

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק וממלאים את הפחזניות או ניתן לחצות אותן לרוחב רק מצד אחד ולמלא בקרם (אפילו עם כפית).

 

תהנו....

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת