00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות שוקולד מושלגות

אין יותר מושלמות מהעוגיות האלו לאירוח ואפילו עוד יותר מתאימות לפינוק של יום האהבה  הן גם מרשימות, גם טעימות וגם לא מסובכות מידי להכנה. אוי כמה שאני נהנתי להכין אותן. אבל האמת היא שאפילו עוד יותר נהנתי, מהתוספת הנפלאה שהן העניקו לשולחן הכיבוד  שהכנתי. (דבר שגרם לאורחים לפרגן לי גדול surprise ) ...ועוד לא אמרתי מילה על הטעם הנפלא שלהן. אז תאמינו לי שהן פשוט מדהימות.
רק בקשה קטנה לי אליכם, אל תשכחו (ממש כמו באהבה) יש לבחור את חומרי הגלם האיכותיים ביותר . פרגנו לעוגיות הנהדרות האלה בשוקולד מריר איכותי בעל לפחות 68% מוצקי קקאו ובאבקת שקדים טריים ותאמינו לי שהעוגיות יפרגנו לכם בחזרה בטעם נהדר ומלא אהבה.  

את המתכון הנהדר הזה מצאתי בספר של בני סיידא, (קופסאת העוגיות של בני סיידא) מה שהבטיח לי מראש הצלחה!

נסו ותיהנו....

 

 

 

המצרכים:

  • 300 גר' שוקולד מריר קצוץ גס

  • 50 גר' שוקולד חלב קצוץ גס

  • 50 גר' חמאה חתוך לקוביות

  • 2 כפות קקאו

  • 1 כפית נס קפה מגורען בטעם אגוזים (אפשר גם נס קפה רגיל)

  • 3 כפות ברנדי

  • 3 ביצים בגודל L 

  • 1/2 כוס סוכר

  • 3/4 כוס קמח רגיל מנופה

  • 100 גר' שקדים לבנים טחונים

  • 1 כפית א.אפיה

 

לציפוי העוגיות:

  • 1 כוס סוכר לבן 

  • 1 כוס אבקת סוכר 

 

 

ההכנה:

  1. המיסו בבן מארי (סיר כפול על אדים)את השוקולד המריר, שוקולד החלב, החמאה והברנדי, תוך כדי ערבוב.

  2. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את הסוכר והביצים והקציפו עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  3. הוסיפו בעדינות את מסת השוקולד המומס אל קערת המיקסר והמשיכו לעבד עד לאיחוד.

  4. הוסיפו את הקמח, אבקת האפיה והשקדים הטחונים ועבדו לאיחוד כל החומרים יחד. 

  5. העבירו את המסה לכלי נקי, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לכשלוש שעות מנוחה.

  6. חממו את תנור האפיה לחום של 180 מע'.

  7. צרו מהמסה כדורים קטנים (בערך בגודל של כדורי פינג-פונג) 

  8. הכינו שתי צלחות עמוקות האחת עם הסוכר והשניה עם אבקת הסוכר.

  9. גלגלו כל כדור קודם בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר.

  10. סדרו את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים של כשני סמ' האחד מהשני.

  11. אפו את העוגיות כ- 10 דקות. (חשוב לדעת שהעוגיות יוצאות רכות ורק לאחר שהן מתקררות הן מתייצבות)

  12. לאחר קירור העוגיות הכניסו אותן לכלי אטום ושימרו. (אם תצליחו להתאפק...)

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת