00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת יום הולדת / אירועים מפנקת

05/07/2013

לתפוז מלאו 10 שנים. עדין קטנצ`יק אך נכון לו עתיד מזהיר, כך אומרים.



 
אלינוער פותחת בפנינו לא רק את המטבח שלה אלא את הלב שלה. האופי החם והתוסס שלה ניכר בכל רשומה ורשומה. פרס זה ניתן ל"ליאור המקורית8" לאות הוקרה על בלוג שהוא כולו
אהבה  למטבח,  בלוג שמפנק את מעל מיליון  קוראיו בטעמים ומראות משגעים בלי הפסקה.......".

 

ואפרופו יום הולדת......... העוגה האולטימטיבית לחגיגות.  באירועים עם עוגות כאלה לא סופרים קלוריות. מקסימום עוד שיעור ספינינג השבוע.


עוגת יום הולדת

תבנית "22 או מרובעת

1.5 כוסות קמח רגיל - מנופה
1.5 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
2.5 כפות מלאות קקאו
2 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כפית קינמון
100 גר` חמאה בטמפ` החדר
1/4 כוס שמן
תמצית טעם - 1 כפית
1 יוגורט רגיל

**שקית טופי קרמל
 

לחמם תנור לחום של 175 מעלות.

לערבב קמח, סודה לשתיה, מלח וקקאו.
בקערה קטנה לערבב את הביצים קלות . לערבב סוכר עם קינמון.  להקציף חמאה ולהוסיף בהדרגה את תערובת הסוכר . להוסיף ביצים ותמצית טעם.  לערבב היטב.

לאחד תערובת עם הקמח  בהדרגה. להוסיף שמן ויוגורט ולערבב היטב. 
להניח דף אפיה על התבנית שבחרתם ומעל להוסיף את תערובת העוגה.

לאפות כ 35-45 דקות.
 

                   

לקרר . למרוח את הציפוי הלבן ולהכניס למקרר לייצוב. לשפוך מעל את ציפוי השוקולד ולהכניס למקרר לייצוב. לשפוך מעל את הקרמל.

לציפוי הלבן

100 גר` חמאה רכה
3 חבילות אבקת סוכר
3 - 1 כפות חלב

לערבב בעזרת מיקסר לסמיכות הרצוייה עליכם

 




לציפוי השוקולד 

100 גר` שוקולד
1/2 חבילת חמאה
4 כפות מים / חלב
3 כפות קקאו
4כפות סוכר

במחבת על אש קטנה להמיס ולערבב את החומרים. להניח בצד.


לציפוי הקרמל

בסיר קטן או מחבת להמיס טופי קרמל  . בעודו חם לזלוף מעל פני ציפוי השוקולד



 שרק נחגוג.

אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת