00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיולים בטבע

פארק היערות המאובנים 5 - Agate House

Agate House הינו בניין משוחזר באופן חלקי ששימש את אנשי הפואבלו למגורים ונבנה ברובו מעץ מאובן. חורבותיו שוחזרו ב-1934 על ידי חיל המשמר האזרחי תחת פיקוחה של המחלקה האנטרופולוגית של מדינת ניו מקסיקו. מספר שאלות נותרו עדיין ללא מענה לגבי דיוק השחזור עצמו אולם זה אינו מפריע למבקרים לקבל את התחושה לגבי חייהם היום יומיים של אותם אנשי הפואבלו שחיו שם באותן שנים.

הקליקו על התמונות להגדלה

עזבנו את שטח המוזיאון ושמנו פעמינו  מזרחה לכיוון השביל שיוביל אותנו לאתר הבא שהוא למעשה שני אתרים הקרובים אחד לשני. השביל הסלול מתפתל בין שרידי עצים מאובנים הנראים לכל אורכו  וכעבור מספר דקות מתפצל לשני כיוונים. לצד שמאל הוא מוביל ל"Long Logs" ולצד ימין הוא מוביל ל"Agate House" בו בחרנו לפתוח את סיורנו באתרים אלה.

כשלוש מאות מטרים מתחילת השביל הגענו לצומת המפצלת את השביל. לא הרחק ממנה ראינו סככה שנבנתה שם למטרות מנוחה והגנה מקרניה היוקדות של השמש הלוהטת והחלטנו לפוש מעט לפני שאנחנו ממשיכים במסע. לגמנו מים צוננים מהבקבוק, התבוננו בנוף הנהדר שהיה שרוע לפנינו וכעבור מספר דקות המשכנו בדרכנו אל "Agate House" שהיה מרוחק משם כחצי קילומטר.

מספר דקות מאוחר יותר הגענו למבנה, שהזכיר לי טירה צלבנית הרוסה בקיסריה. המראה היה מאד מעניין במיוחד לאור ההיסטוריה הרבה שאופפת אותו והעבודה שהושקעה שם בשיחזורו.

אבותיהם של אנשי הפואבלו המודרניים השתמשו בעץ מאובן עבור מגוון רחב של מטרות, כולל חיצים, סכינים ומגרדים למיניהם. אגט האוס מדגים עוד שימוש חדשני שנעשה בעץ מאובן כחומר בנייה.

אנשי הפואבלו שהתיישבו באיזור לפני כ-900 שנה בקרבת שדות חקלאיים ומצבורי עץ מאובן בנו את המבנה הזה בן שמונה חדרים מפיסות עץ מאובן וטיח. גודלו של המבנה והזמן הנחוץ לבנייה ותחזוקה של מבנה כזה מעידים על כך שהמבנה לא היה מבנה ארעי או בית שדה אלא מקום מגורים קבוע.

היו כאלה שסברו שהמבנה שימש למטרות טקסיות בלבד ולא כמקום מגורים כרוב המבנים מתקופה זו אולם סביר להניח שהוא היה בשימוש במשך פחות מדור אחד או כשלושים שנה. ההנחה מסתמכת על מכלול ממצאים ארכאולוגיים שנחפרו ונמצאו בשטח.

שרטוט זה של גג פואבלו אופייני מציג את צורת הבנייה ששימשה להשלמת המבנה הזה. הצנצנת הגדולה במרכזו יוצרה בצורה ידנית ועוטרה בדגמים גליים האופייניים לכלי החרס שנמצאו באתר זה. 

המבנה שוחזר ב-1930 וממוקם על ראש גבעה קטנה. מספר שאלות נותרו עדיין ללא מענה לגבי דיוק השחזור עצמו אולם זה אינו מפריע למבקרים לקבל את התחושה לגבי חייהם היום יומיים של אותם אנשי הפואבלו שחיו שם באותן שנים.

מפת האתר ומיקומו בפארק.

 

ברשומה הבאה נבקר באתר  "Long Logs" הממוקם בסמוך.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אבי דרורי אלא אם צויין אחרת