00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת משמשים

עוגת המשמשים הקלילה והטעימה הזו, היתה העוגה הראשונה שהכנתי לאחר החופשה שלי. אני לא יודעת איך אתם אבל כשאני חוזרת מחופשה, קופצת עלי העצלות (במיוחד במזג אויר חם כזה) ולאור העובדה שכשאני ביליתי לי עם החצי בחופשה בחו"ל, שמעון (השיפוצניק הקבוע שלנו וגם החבר) נשאר אצלנו וצבע את הבית. אז זה נכון ששמעון הוא אחד ויחיד, והוא באמת השתדל להשאיר את הבית כמה שיותר נקי. אבל מה שלא יהיה, כשאת נוחתת בארץ לפנות בוקר, אחרי לילה לבן (ולא של הנאה בתל-אביב) וכל מה שקולטות עיניך זה בלגן... חפצים ורהיטים מפוזרים בסלון, מכוסים בשכבה אפרפרה דוחה למדי... את תופסת את הסמרטוט הראשון שאת רואה ומתחילה בטיפול החייאה לבית. וזאת למרות שכל מה שרציתי, זו רק מיטה אחת נקיה לשים את הראש לשעה או שעתיים או שבוע  

טוב לא אלאה אתכם בסיפורי הניקיון שלי, רק אציין שאחרי הנחיתה המהירה הזו, שבה אלי תחושת העצלות וכשנשאלתי בארוחת השישי (כן, כן זה היה ביום שישי ) מה הכנתי לקינוח? הודעתי חגיגית שהשבת הקינוח הוא גלידה (שהוכנה לפני הנסיעה) וסלט פירות שהוכן בדקה האחרונה. 
אבל למה אני מספרת לכם את כל זה פשוט כי הנה אני כבר ארבעה ימים אחרי.. ועכשיו נהנית לי בכייף מהצבע החדש, מהניקיון שאחרי ומעוגת משמשים קלה שסיפקה לנו טעם כל כך טעים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.

 

נסו ותהנו גם אתם 

 

 

מתאים לתבנית עגולה בגודל 24 או 26 ס"מ

המצרכים:

  • 1 כוס שמן 

  • 1/2 1 כוסות סוכר

  • 3 ביצים

  • 1 גביע יוגורט

  • 1 כף גדושה פריגת בטעם לימון נענע

  • 3/4 2 כוסות קמח

  • 1 שקית אבקת אפיה

  • 1 קופס'  חצאי משמשים מסוננים 

 

ההכנה: 

  1. מכניסים אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את הסוכר והשמן ומעבדים עד לקבלת מסה תפוחה. ומוסיפים את הביצים בהדרגה.

  2. מוסיפים למסה את תרכיז הלימונענע ואת היוגורט ומעבדים לאיחוד.

  3. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, ממשיכים לעבד עוד קצת במהירות נמוכה לאיחוד.

  4. מעבירים כשליש מכמות המסה אל תבנית משומנת מעט. מסדרים מעל את חצאי המשמשים ומכסים ביתרת המסה.

  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מע' כ- 40-45 דקות. (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פרורים סביבו)

  6. לאחר שהעוגה מתקררת מפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט. (לא חובה)

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

מי שמעוניין בערכים התזונתיים של העוגה, מוזמן לצפות במתכון שלי גם באתר  FoodsDictionary

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת