55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות מקמח מלא ואגוזים

לחמניות מקמח מלא ואגוזים

בס"ד

 

יום אחד זה קרה והחלטתי לשם שינוי להכין משהו בריא למשפחתי.בשיטוטיי' הרבים בסופר היי'תי חולפת כל הזמן על מדף סוגי הקמחים למיניהם ומתעלמת מהם בעליל. מה לי ולקמח מלא?ואיך יגיבו בני המשפחה לשינוי הזה?כך חלפו לי המחשבות בראש עד שיום אחד בשיחה עם ספק בעבודה (שמבשל ואופה בחסד) התוודאתי ללחמניות שהכין לבתו שרק עכשיו ילדה. הוא תיאר לי את הלחמניות וכמו שאומרים ניצת בי הניצוץ שהנה גם אני הולכת לעשות את זה.מרגע שגמלה ההחלטה בליבי רכשתי קמח מלא במהירות (שחלילה לא אתחרט) והכנתי לחמניות טעימות,נפלאות והכי חשוב בריאות.

התגובות היו מגוונות אצלי חלק אהבו וחלק לא,אבל עברתי את המשוכה הזו והצלחתי להכין גם משהו בריא למשפחה.

אז אחרי הקדמה ארוכה שכזאת אני מקווה שתהנו ואם אתם רוצים ערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3951

המצרכים:

1 קילו קמח מלא (השתמשתי של חב' טעמן)

2 כפות סוכר

2 כפות מלח

1 כף שמן קנולה

3 כפות שמרים יבשים

1/4 3 כוסות מים מהברז(בערך)

100 גרם אגוזים טחונים

ביצה

שומשום

1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

- בקערה להניח את הקמח,סוכר,שמן קנולה,האגוזים והשמרים ולערבב.

- להוסיף את המלח ו- 2 כוסות מים ולהתחיל ללוש (להוסיף את יתרת המים לפי הצורך).

- ללוש כחמש דקות עד לקבלת כדור רך וגמיש.

- לכסות בנילון נצמד ולהניח להתפחה של שעה במקום חמים.

- ללוש שנית חמש דקות וליצור 20 כדורים.

- מכל כדור ליצור לחמניה ארוכה או לחמנית קשר.

- להניח על תבנית אפיה עם ניר אפיה לתפיחה נוספת של שעה.

- לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

- בקערית לערבב את הביצה עם שמן הזית ולמרוח על הלחמניות.

- לזרות שומשום.

- להכניס לאפיה למשך כ- 20 דקות עד להשחמה.

**ניתן להחליף את האגוזים בגרעיני חמניה או פשתן.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת