77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סיור בשוק מחנה יהודה בירושלים

לאחר ארוחת הבוקר וסיור במושב יד השמונה, נסענו לירושלים להמשך סיורים.

ערכנו סיור קולינארי מיוחד בשוק מחנה יהודה הצבעוני בהדרכת השף פולי - פוליבודה  - "פולישף" - סיור שכלל היכרות עם היסטוריית השוק, בעלי הדוכנים השונים, טעימות ממבחר הדוכנים בשוק, מופע גילוף פירות וירקות מהשוק, עצות קולינאריות ויצירת קישוטים לעינינו מחומרים הנרכשים בשוק.

מי הוא בעצם השף פוליבודה..?

השף פולי נולד בפולין וכשהיה בן שנה, בשנת 1956 עלו הוריו לישראל. פולי היה בצעירותו ממקימי קיבוץ קלי"ה שם עסק בין היתר באומנות וביצירת סרטי אנימציה אך תמיד פזל לכיוון המטבח, שם מצא מקום להתבטא, להיפתח וכך התאהב ביצירה הקולינארית.

לפולי ניסיון מקצועי רווי שנים :

-        שף מלון מרידיאן בחיפה

-        סגן שף מלון המלך דוד בירושלים

-        השף הראשי של אניית התענוגות  מג`יק1.

לפני כשנתיים, כשפולי התחבט איך לשלב את אהבתו הגדולה לירושלים, לבית יחד עם אהבתו לתחום המטבח והקולינריה , בנו אסף, יזם ירושלמי מצליח מתחום התיירות, שהכיר מקרוב את היכולות שלו, הציע לפולי להפיק סיורים קולינאריים באחד המקומות הכי מתאימים לכך – שוק מחנה יהודה, ומאז, מצליח פולי לשלב בין שתי אהבות חייו- השוק עצמו והקולינריה.

פולי, חושף מדי סיור עבור אורחיו בשוק, את המקומות הטעימים, המראות והריחות בשילוב ידע היסטורי נרחב והיכרות מעמיקה עם סוחרי השוק ודמויות צבעוניות ומרתקות החיות ופועלות בשוק. לפעמים מצליח פולי להפתיע גם ירושלמיים "אסליים" כשמוביל אותם לסמטאות ופינות לא מוכרות בשוק.

בסיורים פולי משלב סיפורים אישיים ומשפחתיים הקשורים בשוק: כמו למשל שנישא לאישה ממוצא כורדי ( יש!! אין על הכורדים ב.ד.) ומעת לעת מגלה את עבר משפחתה בשכונת הכורדים שהייתה ידועה בעבר כ"שכונת הפחונים" ואת קרוביה שעד היום נמצאים בקרבת השוק.

הסיור כלל ביקור במקומות הכי סמליים, צבעוניים וייחודיים של שוק מחנה יהודה

קיר מקושט בציורים

 

מעבר דרך סמטאות השוק הוותיקות והחדשות והיכרות עם השוק המתחדש אשר הופך במהרה למוקד תיירותי וגסטרונומי שאסור לפספס למבקרים מהארץ ומהעולם.

מסעדת רחמו – מעוז ירושלמי וותיק ומוכר שם שמענו סיפורים מעניינים על המסעדה, בעליה וההיסטוריה שלה וכמובן שטעמנו מהחומוס המיתולוגי והפלאפל הטעימים של המקום.

גלידת מוסלין – גלידרייה מיוחדת ושונה מכל גלידרייה אחרת, אשר פיתחה טעמים נועזים וייחודיים כמו גלידת זעפרן, בזיליקום, צ`אי מסאלה, ווסאבי ועוד.. כמובן שנטעם - הכי אהבתי את הגלידת עראק

מתחם מסעדת עזורה – במתחם עצמו חוויה ירושלמית עתיקה ומיוחדת, ממש סמוך למסעדה ישנו מקום מפגש של עשרות גברים ירושלמים שמגיעים למקום מידי יום במטרה להיפגש עם חברים ואיך לא – לשחק שש-בש ולנהל שיחות על ענייני דיומא.

הבן של עזורא מספר לנו על המסעדה והמתחם

המשכנו לממלכת החלבה – שם טעמנו וגם קנינו חלבות מיוחדות הנעשות במקום

התמונה הזו נלקחה מהסיור בפעם הקודמת

באשר גבינות – אחת מחמש חנויות הגבינות המובילות בעולם בידע העשיר ובמגוון הגבינות העצום – 1200! גם פה היו קניות וטעימות

גם התמונות האלה נלקחו מהסיור בשנה שעברה

חכמת הבורקס מחיפה – טעמנו בורקס טרי, אותנטי ומיוחד

סדנת גילוף וחיתוך פירות וירקות – פולי הראה לנו איך להפוך את הגשת הפירות והירקות שלנו להרבה יותר מיוחדת ובלתי נשכחת

המחיר עבור הסיור המלא (190 ₪ לאדם או 175 ₪ לאדם בקבוצה מעל 10 אנשים)

ויש גם מתכונים של פולי - מוזמנים לאתר שלו, יש מתכונים נוספים

סלט חצילים ועגבניות

מצרכים:

2 חצילים, 2 עגבניות, כוסברה, פטרוזיליה, 3 שיני שום, מלח, פלפל ,כמון, 2 כפות שמן קנולה, 1/2 לימון סחוט
1 כף חומץ, 2 כפות רסק עגבניות

אופן הכנה:
מרככים את החצילים (ניתן בתנור, על האש או מיקרוגל), קולפים וחותכים לקוביות, קולפים עגבניה ומגרדים בפומפיה גסה, פורסים את השום, מערבבים את כל החומרים ומתבלים לפי הטעם. ניתן להוסיף שמן בנדיבות, חצילים שותים ואוהבים הרבה שמן.

ממרח לימונים בין רגע

מצרכים:
2 לימונים (1 קלוף והשני אינו קלוף), 1 בצל גדול, 1 כפית פפריקה, 1 כפית שאטה, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון
3  שיני שום, 1/2כוס שמן, 1 כפית סוכר שטוחה, 1 כפית מלח

אופן הכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד מרקם משחתי, מתאים עם מאכלי בשר או בפיתה עם בשר על האש 

חומוס ירושלמי אסלי

מצרכים:
1 ק"ג גרגרי חומוס{הדס}. 1/2 כפית סודה לשתייה, 1/4 כפית מלח לימון, 2 שיני שום, מלח וכמון לפי הטעם, 350 גרם טחינה גולמית.

אופן הכנה:
משרים את הגרגרים לילה {כ-6 שעות}, מכניסים את הגרגרים למים נקיים ומבשלים בסיר לחץ, כאשר החומוס רותח, מסירים את הקצף שנוצר, עד שהתהליך מסתיים, מוסיפים 2 מלח, סודה לשתייה, מכסים ומבשלים כשעה.
בתום שעה, מוודאים שהגרגרים רכים מאוד {כולל הקליפה}, מוציאים מהמים, מצננים ושומרים את מי הבישול.
מכניסים את הגרגרים למעבד מזון וטוחנים, תוך כדי, מוסיפים את הטחינה הגולמית, את התבלינים ומוסיפים ממי הבישול עד סמיכות רצויה.

כרובית ממולאת:

מצרכים:
ראש כרובית שלם, בשר טחון, בצל קצוץ , מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה, קמח, ביצים, שמן

אופן הכנה:
מבשלים ראש כרובית בסיר גדול עם מים עד לכיסוי מוחלט, מוסיפים מלח ומבשלים כ-6 דקות {חצי בישול}. 
מצננים ומפרקים לקבוצות של פרחים, מכינים תערובת בשר, בצל, פטרוזיליה ותבלינים, את התערובת דוחסים בין הפרחים, מקמחים את הפרחים עם המילוי, טובלים בביצה ומטגנים בשמן כ-3 דקות, מוציאים את הפרחים הממולאים, מסדרים בתבנית ומכסים. מכניסים לתנור ל-20 דק` ב 170 מעלות להשלמת בישול.

סיור מעניין טעים ומרתק באחד השווקים הכי יפים בארץ ולמרות שאני ירושלמית, אני לא משוחדת

אני בהחלט ממליצה על הסיור המרתק

 

תודה לטל מרום ממרום תקשורת ולפולי - פולישף על הסיור

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת