66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

שוקולד ספנלנדיד וזכרונות מבית אימא

שוקולד ספנלנדיד וזכרונות מבית אימא

קיבלתי להתנסות בסדרת ספלנדיד שוקולדים עם אחוזי קקאו גבוהים. את טעמו המיוחד מקבל השוקולד מ5 סוגי פולי קקאו משובחים המגיעים ממרכז אפריקה ודרום מזרח אסיה. פולי הקקאו מעניקים לשוקולד ספלנדיד ארומה נהדרת וטעם משובח . שוקולד מריר 70% ,שוקולד עם קפה 70% ,שוקולד עם פרות יער 70% ,ושוקולד עם 85% מוצקי קקאו. מדובר  בפעילות בשיתוף תפוז ועלית - שטראוס. והתזמון ? היה במקום ובזמן הנכון . אימי ז"ל  היתה מכינה עוגה נפלאה של שכבות בצק ומעל שכבת שוקולד וקוקוס. עוגה נפלאה בטעמה אחת מהעוגות האהובות עלי. את המתכון רשמתי עוד כשאימי היתה בחיים.והחבאתי אותו שלא יאבד לי מתחת לדפיי קלסר שנים עברו והפכתי את הבית עד שמצאתי אותו והחלטתי להכין  את העוגה . אבל בין החלטה לביצוע עברו כמה חודשים..והנה קיבלתי את מארז השוקולדים הנפלאים האלו באיזה תזמון ביום שני שנה לפטירתו של אבי ובעוד שבועיים האזכרה של אימי ז"ל .זו ההזדמנות כשקיבלתי את המארז  להתנסות ולפרסם את  העוגה של אימא.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לעוגה הזו השתמשתי בשוקולד 70% 
 
 
המצרכים להכנת העוגה :
1 חבילה קטנה קמח אוסם
3 חלמונים
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
 1כוס סוכר
3-4 כפות מים.
גרידת לימון מלימון 1
 
לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד ספלנדיר מגורד גס
100 גרם קוקוס טחון
3 חלבונים
1כוס סוכר
 
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק בקערה וללוש בצק רך ונעים.
להניח את הבצק במקום קריר אפשר במקרר לרע שעה.
לרפד תבנית  בנייר אפיה ולמרוח במעט חמאה.
לשטח את הבצק במגש עם יד מעט רטובה ולישר.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות את הבצק.
עד הזהבה קלה בערך כ 25 דקות.
 
 
 להכנת שכבת השוקולד:
להקציף את החלבונים תוך כדי הוספת כוס הסוכר בהדרגה ,לקצף קשה ומבריק.
להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף ידני את הקוקוס והשוקולד לערבב בתנועות עטיפה כדי שהקצף לא ישבר.
 
לאחר שהעוגה השתזפה קלות להוציא מהתנור למרוח את הקצף המעורבב עם השוקולד והקוקוס על פני כל הבצק ליישר במרית רטובה .
להכניס לאפיה בערך ל20 דקות נוספות עד שהשוקולד מקבל קרום קשה מעט.
לחתוך את העוגה רק אחרי התקררות עם סכין רטובה.
 
בהצלחה
שלכם מכל ה 
טובה
 
הערות:
העוגה קיבלה טעם שונה  ומיוחד מבית אמא כנראה בגלל  השוקולד בעל אחוזי הקקאו הגבוהים.
 אני לא מרבה לאכול שוקולד, אבל הפיתוי היה גדול  וטעמתי מהשוקולד בטעם פירות יער. טעם  עדין מיוחד במינו .
שאר השוקולד יעבור לנכדים ;) אחרת אני מסוגלת לחסל אותו :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
תודה להדס וחברת עלית - שטראוס  שנתנו לי הזדמנות להעלות את הרשומה ליום השנה לפטירתו של אבי  כ"ב תמוז התשע"ב יהי זכרו ברוך

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת