00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פולישף

 

  


 




אני אוהבת מאוד להסתובב בשווקים, להתבונן בפירות והירקות שנערמים על הדוכנים, שלל הצבעים, צעקות הרוכלים, השפע, הריחות ובעיקר הטעמים. 

השבוע סיירתי במחנה יהודה. אינני מרבה להגיע אליו. תושבי השפלה נאלצים להסתפק בשווקים אחרים והרבה פחות אותנטיים מאותה חוויה לה זכיתי כשיצאתי השבוע מהשוק. 

אם אתם ירושלמים, וגם אם לא (כמוני)  סביר להניח שטרם יצא לכם לחוות את כל הטעמים והריחות של השוק מזווית ראייה קולינרית אמיתית.
פולי, השף הירושלמי הוותיק, החי ונושם את ירושלים כבר עשרות שנים, מתוך אהבתו הרבה לריחות, לטעמים ובעיקר לאוכל, הזמין אותנו וגם  אתכם לטיול קולינרי בשוק מחנה יהודה, חוויה של כל החושים בסמטאות נחלאות והשוק הצבעוני ביותר בירושלים.
 
 

השבוע במהלך הסיור בקרנו וטעמנו ממיטב המסעדות, הדוכנים והחנויות, וברגע שהגענו לדוכנים הוגשו לנו מיד הטעימות. נפגשנו עם דמויות ותיקות מהווי השוק. צחקנו. שמענו סיפורים מרתקים מועשרים בידע קולינרי נרחב מתוך נסיונו של השף והכל בהרבה הומור ואהבה.

 

  

 

 

השף פוליבודה : (האתר)  

 

השף פולי נולד בפולין וכשהיה בן שנה, בשנת 1956 עלו הוריו לישראל. פולי היה בצעירותו ממקימי קיבוץ קלי"ה עסק בין היתר באומנות וביצירת סרטי אנימציה ובחר באהבתו  למטבח. בניסיונו כי רב: היה שף מלון מרידיאן בחיפה,  סגן שף מלון המלך דוד בירושלים והשף הראשי של אניית התענוגות  מג`יק1.

 

 

לפני כשנתיים הציע  בנו אסף, יזם ירושלמי מצליח מתחום התיירות, את שילוב אהבתו של אביו ונסיונו הקוליארי והחל להפיק סיורים קולינאריים בשוק מחנה יהודה, ומאז, מצליח פולי לשלב בין שתי אהבות חייו: השוק והקולינריה.

 

 

הסיור כולל ביקור במקומות הכי סמליים, צבעוניים וייחודיים של שוק מחנה יהודה, מעבר דרך סמטאות השוק הוותיקות והחדשות והיכרות עם השוק המתחדש אשר הופך במהרה למוקד תיירותי וגסטרונומי שאסור לפספס למבקרים מהארץ ומהעולם.

 


 

הסיור כולל ביקור במקומות הבאים:

  • פלאפל מולה – לפי פולי, זהו הפלאפל הטעים במדינה, הסוד הוא הטריות והיותו של הפלאפל נקי מגלוטן, תטעמו ותשפטו בעצמכם. פולי אף מספר שכאן הומצאה המנה "מעורב ירושלמי".
  •  
  • מסעדת רחמו – מעוז ירושלמי וותיק ומוכר שם נשמע סיפורים מעניינים על המסעדה, בעליה וההיסטוריה שלה וכמובן נטעם מהחומוס המיתולוגי של המקום לא לפני שנגלה את סוג הכנתו...
  •  
  • גלידת מוסלין – גלידרייה מיוחדת ושונה מכל גלידרייה אחרת, אשר פיתחה טעמים נועזים וייחודיים כמו גלידת זעפרן, בזיליקום, צ`אי מסאלה, ווסאבי ועוד.. כמובן שנטעם
  •  
  • מתחם מסעדת עזורה – במתחם עצמו נכיר חוויה ירושלמית עתיקה ומיוחדת, ממש סמוך למסעדה ישנו מקום מפגש של עשרות גברים ירושלמים שמגיעים למקום מידי יום במטרה להיפגש עם חברים ואיך לא – לנהל שיחות על ענייני דיומא..
  •  
  • מפעל הטחינה הקטן– מפעל קטן אך מיוחד מאוד הפועל בין הבאסטות בשוק.. אבן ריחיים ענקית טוחנת בשיטה המסורתית והישנה טחינה טרייה ואיכותית ממנה מצליחים להפיק במפעל טעמים ייחודיים וטעימים..
  •  
  • ממלכת החלבה – כשנעבור בין סמטאות השוק הצבעוניות והססגוניות, נגיע לממלכת החלבה, שם נטעם סוגי חלבות מיוחדות הנעשות במקום.
  •  
  • באשר גבינות – אחת מחמש חנויות הגבינות המובילות בעולם בידע העשיר ובמגוון הגבינות העצום – 1200! גם פה לא נצא ללא טעימות
  •  
  • עוזי אלי – איש האתרוגים: מוסד ותיק ומוכר בירושלים, עוזי מכין מיצים טבעיים מפירות מיוחדים ויוצר טעמים מופלאים – לא נוותר על טעימה ממיץ הגת אשר לפי עוזי עושה פלאים..
  •  
  • חכמת הבורקס מחיפה – נטעם בורקס טרי, אותנטי ומיוחד עם סיפור מעניין.
  •  
  • סדנת גילוף וחיתוך פירות וירקות – נעבור סדנה שתראה לנו איך להפוך את הגשת הפירות והירקות שלנו להרבה יותר מיוחדת ובלתי נשכחת...
  •  
  • החטיף הבריא שלי – נלמד להכין חטיפים מהמון סוגים של תערובות מיוחדות ובריאות של גרנולה...
  •  
  • חנות התבלינים תבל – בכניסה לשכונה הוותיקה אוהל משה ישנה חנות תבלינים אשר מעבר להיותה ברובה אורגאנית ומלאה בהמון סוגי תבלינים, ניתן להשיג בה אבנים מיוחדות עם סגולות מרפא ונגד עין הרע...
  •  
  • מאפיית הדקל – מאפייה מיוחדת בזכות המאפים הייחודים ושיטת האפייה הבלתי רגילה הטומנת סיפור המלמד את קסמו של השוק – צעיר דרום אמריקאי מצא עצמו מאוהב בשוק, החליט לעשות עלייה ולפתוח מאפייה במקום.
  •  

 

ויש גם מתכונים של פולי

סלט חצילים ועגבניות

חומרים: 

2 חצילים

2 עגבניות
כוסברה
פטרוזיליה
3 שיני שום
מלח
פלפל 
כמון
2 כפות שמן קנולה
1/2 לימון סחוט
1 כף חומץ
2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה: (מספר אפשרויות)
מרככים את החצילים (ניתן בתנור, על האש או מיקרוגל)
קולפים וחותכים לקוביות.
קולפים עגבניה ומגרדים בפומפיה גסה
פורסים את השום 
מערבבים את כל החומרים ומתבלים לפי הטעם
ניתן להוסיף שמן בנדיבות, חצילים שותים ואוהבים הרבה שמן.



ממרח לימונים בין רגע

חומרים:
2    לימונים (1 קלוף והשני אינו קלוף )
1    בצל גדול
1    כפית פפריקה
1    כפית שאטה 
2\1 כפית כורכום
2\1 כפית כמון
3    שיני שום
2\1 כוס שמן
1   כפית סוכר שטוחה
1   כפית מלח

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד מרקם משחתי.
מתאים עם מאכלי בשר או בפיתה עם בשר על האש 


 חומוס ירושלמי אסלי

חומרים:
1    ק"ג גרגרי חומוס {הדס}
2\1 כפית סודה לשתייה
4\1 כפית מלח לימון
2    שיני שום
       מלח לפי הטעם
      כמון לפי הטעם
350 גרם טחינה גולמית


אופן ההכנה:
משרים את הגרגרים לילה {כ-6 שעות}, 
מכניסים את הגרגרים למים נקיים, בסיר לחץ.
כאשר החומוס רותח, מסירים את הקצף שנוצר, עד שהתהליך מסתיים.
מוסיפיים 2 כפות מלח, חצי כפית סודה לשתייה, מכסים ומבשלים כשעה.
בתום שעה, מוודאים שהגרגרים רכים מאוד {כולל הקליפה}, מוציאים מהמים,
מצננים ושומרים את מי הבישול.
מכינסים את הגרגרים למעבד מזון וטוחנים, תוך כדי, מוסיפים את הטחינה הגולמית,
את התבלינים ומוסיפים ממי הבישול עד סמיכות רצויה.


כרובית ממולאת
חומרים:
ראש כרובית שלם
בשר טחון
בצל קצוץ 
מלח 
פלפל
פטרוזיליה קצוצה
קמח
ביצים
שמן

אופן ההכנה:
מבשלים ראש כרובית בסיר גדול עם מים עד לכיסוי מוחלט.
מוסיפים 2 כפות מלח
מבשלים כ-6 דקות {חצי בישול}. 
מצננים ומפרקים קבוצות של פרחים.
מכינים תערובת בשר, בצל, פטרוזיליה ותבלינים.
את התערובות דוחסים בין הפרחים.
מקמחים את הפרחים עם המילוי, טובלים בביצה ומטגנים בשמן כ-3 דק`.
מוציאים את הפרחים הממלואים, מסדרים בתבניות ומכסים.
מכניסים לתנור ל-20 דק` ב 170 מעולת להשלמת בישול.




 

 

בואו לפגוש את השוק על כל רבדיו - האנושי, ההיסטורי, הסיפורים שמאחורי הבסטות והמגוון האינסופי של הרקמה האנושית המרכיבה את השוק ומתמזגת באופן מושלם עם הריחות והטעמים ההססגוניים. צפוי לכם סיור קולינארי מיוחד בשוק מחנה יהודה הצבעוני בהובלת השף פוליבודה פולישף

 

 

סיור הכולל היכרות עם היסטוריית השוק, בעלי הדוכנים השונים, טעימות ממבחר הדוכנים בשוק, מופע גילוף פירות וירקות מהשוק, עצות קולינאריות ויצירת קישוטים לעיני המטיילים מחומרים הנרכשים בשוק. משך הסיורים הוא כשעתיים וחצי, והם מותאמים לקבוצות קטנות וגדולות כאחד. ויש גם קופון הנחה 


 

  

 

 

 

תודה למרום תקשורת    תודה לשף פולי  


 

 

ותודה לכם שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם תפו     

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת