00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחת פתיחת הקיץ

01/07/2013

החופש הגדול ? או חופש האוכל הגדול ארוחות לשעת לילה,מסעדות,בילויים והנאות מרובות

ולכבוד מאורע כה טעים החלטתי לשתף אתכם בארוחה קייצית מלאה בטעמים ורעננות .

אז מה נבשל היום :

ברבוניות צרובות מעוטרות בסלסה של לימונים כבושים

שוט עגבניות קפוא וקראנ`ץ נפלא

יקיטורי של אנטריקוט בשום וג`ינגר על מצע אפונת שלג

ניוקי פריך בליווי רוטב מלטף

סלט חציל קלוי בתוספת חרדל גרגרים

אז מיזגו לעצמכם צייסר קפוא מתחילים

המנות עבור 6 סועדים

ברבוניות צרובות וסלסה מדהימה

החומרים

12 פילטים של ברבוניות (2 לאדם)

3 כפות קמח לבן

1 כף סולת

מלח פלפל

4 כפות שמן זית

לסלסה

5 לימונים כבושים/פרוסות לימון

1 כף אריסה מתוקה

חופן כוסברה

150 גר` זייתים כבושים במלח

50 מ"ל שמן זית איכותי

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

תחילה נכין את הסלסה נחתוך לקוביות קטנות את הלימון ונעביר לקערה

נוסיף חופן כוסברה קצוצה,כף אריסה ואת הזיתים המיובשים (נוציא את הגרעין)

נוסיף מלח ופלפל שמן זית ומיץ לימון נערבב הייטב ונשמור בקירור.(מומלץ אפילו מקפיא)

במקביל נשטוף ונייבש היטב את הברבוניות ,בצלחת רחבה נערבב את הקמח והסולת ונתבל במלח ופלפל .

סמוך לזמן הארוחה נחמם שמן זית במחבת רחבה ונצרוב את הפילה תחילה מהצד של העור (תוך כדיי לחיצה)

נהפוך וניתן צריבה קלה גם בצד השני .(תוספת הסולת לקמח תגרום למעיין ציפוי קריספי טעים במיוחד)

ההגשה

מומלץ להגיש בצלחת עמוקה

נסדר מצע של סלסת לימונים (קרה במיוחד) ומעל נניח 2 פילטים של ברבוניה

נזלף מעל מעט שמן זית נעטר בעלי כוסברה טריים ובתיאבון.

שילוב מרקמים ומשחקי חום וקור הם המייחדים את המנה .

שוט עגבניות מעוטר בשמן פיסטוק

החומרים

250 מ"ל מיץ עגבניות (כ-40 מ"ל לכל שוט)

מיני קרוטונים(כף לערך)

כף עליי בזילקום קצוצים

3 כפות שמן זית

כף פיסטוק לא קלוי

כפית טבסקו

אופן ההכנה

הצלחת המתכון הינה בקירור הכוסות והמשקה כ-שעה לפניי ההגשה .(במקפיא)

יש לשטוף במים קרים את הצייסר ולהכניס למקפיא (כעבור שעה לערך הכוס קופאת)

להכנת הקרוטונים נחתוך פרוסת לחם לבן לקוביות קטנטנות ונתבל במעט שמן זית מלח פלפל

ונאפה בתנור (גריל 200 מעלות) עד קבלת צבע מוזהב.(ונשמור במקום חמים)

הכנת שמן פיסטוק

נעביר את הפיסטוק והשמן זית למעבד מזון ונטחן בפולסים במקביל נקצוץ את הבזילקום(רק את העלה ללא גבעול).

הגשת המנה

נמזוג מיץ עגבניות קר מאוד לצייסר(הקפוא) נפזר מעל מעט קרוטונים נזלף מעט שמן פיסטוק

נעטר בעליי בזיל קצוצים ונקנח הטיפה של טבסקו .

את המשקה נשתה בשוט אחד הרעננות "תנקה" את החך ואנחנו מוכנים למנה הבאה.

יקיטורי של אנטריקוט ואפונת שלג

החומרים

500 גר` אנטריקוט (טרי)

4 כפות שמן זית

2 כף שום קצוץ

2 כף ג`ינגר קצוץ

מלח פלפל

כפית עליי טימין

כף סילאן

סלסת אפונת שלג

אופן ההכנה

ראשית נכין את המשרה לבשר ,נחתוך את האנטריקוט לקוביות בגודל אחיד (2*2)

ונעביר לקערה,נוסיף לקערה 2 כפות שמן זית,כף שום קצוץ,כף ג`ינגר מלח פלפל וטימין.

נשרה את הבשר לשעה לערך במקרר.

נחמם מחבת פסים לדרגת חום גבוהה ונצרוב את השיפוד (נהפוך פעם אחת בלבד)

במקביל נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית נוסיף את השום והג`ינגר נקפיץ קלות לפתיחת טעמים

נוסיף את האפונה נתבל במלח ופלפל ונעבור להגשה .

נסדר בצלחת מצע של 2/3 יח` אפונה נניח מעל שיפוד אנטריקוט ונזלף בעדינות סילאן בתיאבון .

ניוקי פריך בליווי רוטב עגבניות מלטף

החומרים

500 גר` ניוקי (מוכן בוואקום)

1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים

כף שום קצוצה

כף עליי אורגנו

5-6 יח` עגבניות בשלות

מלח פלפל

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

תחילה נטחן את העגבניות (בפולסים),במקביל נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב קלות את השום נוסיף למחבת

את עליי האורגנו ולסיום את העגבניות הקצוצות נבשל על אש נמוכה עד סיום הכנת הניוקי.

בישול הניוקי

בסיר עמוק נחמם כליטר מים נוסיף 1 כף מלח גס (מגביר רתיחה) ונבשל את הניוקי ולסיום נסנן.

במקביל נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית ונוסיף פנימה את הניוקי נפזר מעל את פירורי הלחם

ונקפיץ עד שכלל הפירורים "יעטפו" את הניוקי .

לאחר 5 דק` לערך הניוקי יעטף בשיכבה פריכה .

אופן ההגשה

בצלחת עמוקה נניח את הניוקי נפזר מעל בעדינות רוטב עגבניות נזלף מעט שמן זית וכמה עלי אורגנו בתיאבון.

סלט חצילים וחרדל

הסלט הבא יכול "לשמש" כסלט או כמתבל נהדר .

החומרים

1 חציל (אם ויש ממולץ באלדי)

2 כפות חרדל גרגרים

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל

כף שמן זית

2 כפות פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

ע"ג אש גלויה "נשרוף " את החציל (הטעם המתקבל מעושן ונפלא) .

נקרר מעט ונרוקן בעזרת כף (מומלץ אפילו להשאיר טיפת קליפה לטעם)

נקצוץ באופן גס בעזרת סכין ונעביר לקערה .

נתבל בחרדל,פטרוזליה,מלח פלפל שמן זית ולסיום מיץ מלימון .

נגיש בטמפ` החדר ,סלט נהדר לצד ברוסקטה אן לצד סטייק עסיסי.

שיהיה לנו קיץ שמח וטעים ולא לשכוח כי

"הנשמה היא הקסם"

 אשמח לראותכם בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת