88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

גרנולה ביתית

 

 

גרנולה ביתית- כמו כל דבר שמכינים בבית, יוצא טעים פי אלף.

בוחרים את הקטניות שאוהבים, אני קונה בשוק בתפזורת.

בסוף, ורק לאחר האפיה, אני  מוסיפה חמוציות קטנות וצימוקים, שבדרך כלל נוטים להישרף ולקבל טעם מריר, וכך הם שומרים על עסיסיות וטעם מקורי, שמשתלב נהדר עם הפיצוחים הקלויים בתנור.

חומרים

500-700גר` קואקר שלם/גס, לא אבקה, לא אינסטנט.  מוכרים בחנויות טבע או בשווקים.

11/2 כוסות שומשום,

11/2 כוסות שבבי שקדים, או שקדים פרוסים מולבנים,

11/2 כוסות גרעיני חמניות,

11/2 כוסות גרעיני דלעת,

1 כוס פרג שלם, או דוחן - אני ויתרתי, איני אוהבת את הקרנציות הגרגרית שלהם, בזמן האכילה. במקום תוסיפו סוגי אגוזים פקאן מלך שבורים גס/חצויים

1 כוס סוכר חום בהיר - דמררה

מערבבים כל החומרים בקערה עמוקה.

 

חומרים לרוטב :

130 גר` חמאה,

1 כוס דבש,

1 כף תמצית וניל איכותית.

 

 אופן הכנה:

מערבבים כל החומרים בסיר קטן, ומבשלים על אש קטנה חמש דקות מרגע הרתיחה.

יוצקים על הפיצוחים שבקערה, ומערבבים כך שהכל יצופה אחיד.

 

 מחממים תנור אפיה על טורבו (אם אופים שתי תבניות ביחד), 180 מעלות,

מרפדים בנייר אפיה  שתי תבניות  עמוקות וגדולות, של התנור,   יוצקים מחצית תערובת הפיצוחים בכל אחת מהן,

 מכניסים לתנור מחומם.

 

משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מדי 8-10 דקות מוציאים תבנית, בעזרת הרמת נייר האפיה מכל צד,  הופכים ומערבבים את תוכן התבנית ומחליקים/ מישרים שוב בעזרת כף,  מחזירים לתנור, וחוזרים על הפעולה של הערבוב, כל חמש דקות, שלא יחרך ויהיה מר. כוונו טימר, לא להתעצל, המומנטום חשוב, התוצאה נהדרת.

 

בעזרת הרמת שולי הנייר, מערבבים את התערובת בתבנית, נעזרים בכף להשלמת הערבוב יישור והחלקה בתבנית

 

 

 כאשר לא רואים איים לבנים, והכל נראה שחום ושזוף. מערבבים ומקררים מחוץ לתנור. יוצקים שוב הכל לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים חמוציות וצימוקים , מערבבים היטב, כשהכל ממש התקרר, שומרים בצנצנת סגורה היטב, או בקופסה סגורה, לשמירת הפריכות, אפשר במקרר.

 

בסוף כשהכל התקרר היטב,  מוסיפים חמוציות וצימוקים- מערבבים היטב.

 

מחולק בקופסאות מוכן למשלוחים

תיזהרו לא להשמין, זאת אמורה להיות תוספת בריאה ליוגורט, וכל שימוש אחר על אחריותכם בלבד!!! 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת