66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

גונדי- החמין הפרסי

 

 

אולי התבשיל הטעים הזה יביא לנו את הגשם המיוחל.

דינוש חברתי לעבודה{ דינוש 

לימדה אותי להכין את הגונדי. זהו חמין של העדה הפרסית. אפשר להכין אותו עם עדשים ירוקות או עם חיטה.להוסיף לו פולקעאס של עוף,או גרונות הודו למי שאוהב.אני את התוצאה מאוד אהבתי ולכן מעבירה הלאה  .רק דבר אחד צריך לתבשיל הרבה סבלנות...בישול של לפחות 6 שעות.ולא רתיחה.

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

מצרכים לקציצות:

600 גרם חזה עוף טחון

צרור של שמיר קצוץ דק

חצי כוס סולת

2 כוסות אורז

חצי כוס שמן

כורכום, מלח פלפל שחור.

 למרק :

גרונות של הודו/  פולקעאס של עוף/ כנפיים של עוף.

מים (כמובן)

תפוחי אדמה שלמים כמספר הסועדים

גזרים

קישואים

כוס או יותר עדשים ירוקות.

מלח ,כורכום,פלפל שחור, כפית כמון.

כף א` מרק.

 להכנת הקציצות

ללוש היטב את כל המרכיבים של הקציצות.

ליצור כדורים בגודל המתאים לכם.

לשים את הקציצות במגש ולהכניס למקפיא לחצי שעה.

  בנתיים לשים בסיר מים על הגז.

להכניס את גרונות ההודו או מה שבחרתם לשים במרק. 

להוסיף את הירקות והעדשים ולהביא לרתיחה.

להנמיך להבה ולהוסיף את התבלינים.

 אחרי שהוצאנו את הקציצות מהמקפיא, להנמיך את הלהבה   עד  למצב שהמרק לא רותח.ורק אז להכניס את הקציצות למרק .(הפעולה הזו מתבצעת כדי שהקציצות לא יתפוררו.

 לא מגביהים את הלהבה כדי שהתבשיל ירתח התבשיל צריך להיות כל השעות על חום בלבד.כמה שיותר שעות ככה יוצא תבשיל חום חום וטעיםםםם  ;)

  הערות :  1נאמר לי לא לשים קישוא כי הוא גורם לתבשיל  להחמיץ. אני לקחתי סיכון  :D.

 2 לא היתה לי סבלנות לחכות עוד ולאכול מהתבשיל ולכן אכלתי לפני שהתבשיל השחים.

3  אם שמים על פלטה לשבת לדאוג שהתבשיל יהיה לא במקום הכי חם של הפלטה.

4 יצאו לכם המון קציצות .תקפיאו לפעם הבאה.

 5   תהנו  ובהצלחה  

שלכם מכל ה

טובה                                                                                           

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת