33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

שוקולד, הזהב השחור.

מזה זמן שאנו שומעים על חשיבותו לתזונה ולבריאות של שוקולד מריר העשיר במוצקי קקאו.

הסכמתי לשיתוף פעולה עם שוקולד ספלנדיד של שטראוס עלית וכאן המקום לספר לכם על תכונותיו ואיפיוני שימוש של מזון אלים זה .

קיבלתי מארז יפה של שוקולד ספלנדיד חלבי : שוקולד 85% , שוקולד בטעם קפה 70% ושולקולד בטעם פטל 70% .

 

null

 

 

null

 

 

null

טעם שוקולד פטל הינו עדין, כייפי לאכול ואכן כמות מדודה של 2 קוביות = מספקות  16.7 גרם ומכילות 98 קלוריות. כמות יפה המספקת תצרוכת יומית של מתוק ללא יסורי מצפון. 

השוקולד היה משקה מנהיגי שבט המאיה וערכו היה משול לזהב .

חברה שלי אומרת ששוקולד שכזה יוקרתי אוכלים בטעמו , מנה של 2 קוביות ליום, וחבל "לבזבז"   אותו על עוגה.

אבל אני התלהבתי ואשתף אתכם במתכון שחבל על הזמן.... אנחנו היום נתחיל מהסוף, נתענג על ביס מתוק ואחר כך נסביר מדוע  ומהם תכונותיו התזונתיות של  השוקולד המריר.  

בראוניז בניחוח קפה - מיכל אל חליל, אתר בישולים.

לתבנית בגודל 30*30 או תבנית 24 עגולה.

300 גרם שוקולד מריר- אני השתמשתי בשוקולד מריר בטעם קפה 70% , שוקולד מריר 60% , שוקולד  מריר 48%

250  גרם חמאה

2 כוסות סוכר

1 ספל אספרסו חזק- או 2 כפות קפה נמס מומס במעט מים

4 ביצים

11/2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך או לוז.

אופן הכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני נמוך, 165 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אפייה.

2. שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר באן מארי וממיסים תוך כדי בחישה על להבה בינונית, עד שלא נותרים גושי שוקולד.

מסירים מהאש. מוסיפים את הקפה והביצים, אחת אחרי השנייה ומערבבים היטב בכף עץ. מוסיפחם את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומערבבים בכף עץ עד שגושי הקמח נעלמים. מוסיפים את האגוזים, ובוחשים.

3 יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 30 דקות בדיוק! מצננים בטמפ' של החדר מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר לילה.

4. למחרת חותכים את העוגה לקוביות ומגישים. ממולץ לאחסן את הבראוניז במקרר, עד שלושה שבועות, או במקפיא , עד חודשיים.

 

null

עוגה זו  ועוגות שוקולד אחרות שאני אופה הם הקינוח האולטמטיבי בביתנו. הילדים אוהבים עוגות שוקולד ואני משתדלת לאפות עם שוקולד עשיר במוצקים 60-70% .

כשלעצמי,  מצאתי ששוקולד גורם לי לעלייה בעירנות, מעלה רמות סירטונין ולכן אני משלבת מנה מדודה שלו בשעות אחר הצהרים או הערב, ואפילו לפני ההליכה היומית שלי, שבימים אלו מתבצעת בשעה 19.00 בערב.

אוקיי .... הנה קיבלתם מתכון לעוגה לשבת.

עכשיו נדבר ברצינות מדוע כדאי לצרוך שוקולד מריר עשיר במוצקי קקאו.. מהם יתרונותיו התזונתיים?

שוקולד מריר עשיר במוצקי קקאו 70% ו 80%  הוא דל בסוכר ושומן , טעמו מר ועפיץ בגלל רכיבי תזונה חשובים שנקראים פלבנואידים , אנטיאוקסידנטים,  המטיבים עם כלי דם ולב שבנוסף ניתן למצא אותם בענבים, תה ירוק, ואשכוליות.. כל זאת לעומת שוקולד חלב, או  חטיפי שוקולד אחרים העשירים בסוכר, חלב/אבקת חלב, שומן - חמאה וקלוריות, וקשה להפסיק את אכילתם...החיך דורש מתוק .

צריכת שוקולד מריר באופן עיקבי של 2 קוביות  ביום כקינוח או "שעה מתוקה"  במסגרת תפריט מאוזן, מזין ובריא יכולה:

 לגרום לאיזון לחץ דם.

 משפיעה על איזון רמות האינסולין בדם ומכאן משפיעה על סכרת ואיזונה לאורך זמן.

 מטיבה ומגמישה, תורמת לזרימה נאותה של כלי דם - איזון וירידה ברמות  גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים .

 מכאן שצריכה מדודה של שוקולד מריר , משפיעה על מחלות כרוניות נפוצות ובכך מטיבה עם הלב , משפרת תפקוד תקין  ופעילות של הלב. 

indecision תכולת התירמין והפנילאתלאמין רכיבים המצויים  בקקאו , וקשורים לתרכובות המעלות סרטונין נמצאו קשורים לשיפור מצב הרוח, ירידה במצב המתח והעייפות , שיפור תפקוד קוגנטיבי וכן תחושת שובע.  

אני כנטורופתית מאמינה שלתזונה יש ערך רב לבריאות שלנו. ככל שנאכל נכון (ונתאמן) , נבנה תפריט תזונתי מתאים לאורח חיינו, נבחר את המזונות הבריאים, האיכותיים והמזינים שיש לעולם להציע לנו, נשתמש ונגוון במוצרי מזון בסיסים, נשתדל לאכול אוכל ביתי מבושל וטרי ,לפחות בבית ,במטבח הפרטי....כך נגיע לבריאות ואיכות חיים טובה יותר .

נכון , תגידו שלפעמים מחלות הן ממקורות נסיבתיים, סביבתיים ועוד סיבות כתורשה... אבל אם ניקח אחריות על בריאותינו דרך התזונה והאוכל אותו אנו אוכלים נשפר בהרבה מדדים את הבריאות ותפקוד הגוף והלב. 

בברכת בריאות טובה וטעימה,

אתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת