00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מי המנטה? מי המסטיק? אני השוקולד

 

 

 

"...שוקו, שוקו שוקולד, מי השוקולד
מי שטעימה יותר 
מי שאהובה יותר 
מי שמתוקה יותר זאת השוקולד 
שוקולד, מנטה, מסטיק - מי השוקולד? 
מנטה חריפה יותר 
מסטיק מצחיקה יותר 
אך המתוקה יותר זאת השוקולד..."  (יורם טהר לב)

 

 

לאחרונה השיקה שטראוס את המוצר החדש ביותר- ספלנדיד 85% מוצקי קקאו. בחבילה שהגיעה אלי להתנסות היו גם  שוקולד 70% פירות יער,  שוקולד מריר 70% ושוקולד 70% עם קפה. כמי שמרבה לאפות ולצרוך שוקולד, שמחתי על ההזדמנות להתנסות בשוקולד היוקרתי ואיכותי יותר מכיוון שהוא בעל אחוזי קקאו גבוהים.      

 

 

בשנים האחרונות פורסמו עוד ועוד מחקרים מדעיים התומכים ומבססים את התועלות הבריאותיות הטמונות בשוקולד עתיר מוצקי קקאו. איש לא הסמיך אותי לצאת בהכרזה רשמית: ולכן אני לוקחת על עצמי את כל האחריות לאמירה החד משמעית: שעוד לא נולד הילד שאמו צריכה לשכנע אותו לאכול שוקולד מהטעם שהוא בריא. 

 

"מבין עשרה אנשים, תשעה אוהבים שוקולד והעשירי הוא שקרן. cheeky כך גורסת החוכמה העממית". לפי מחקרים מעודכנים יש בשוקולד תכולה גבוהה מאוד של חומרים נוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים) ובכך הוא עשוי לתרום למניעת מחלות לב ושבץ. מבחינה כימית, הוא מעלה את רמת הסרוטונין במוח ומשפר את מצב הרוח.

לפני כמה שנים. אובחן אצל בעלי לחץ דם מעל לנורמה. כשחזר הביתה בהנחיות ברורות המרופא ומחייך ללא גבול הודיע לי חגיגית: שהשוקולד המריר שהוא מלקק כל ערב מול המסך ממיר מהיום את סיווגו כנישנוש והופך להיות בעל מעמד של "תרופה ללא מרשם רופא". האמת שמעולם שמעתי את בעלי מאמץ בכזו נחישות  את המלצות הרופא ובטח ובטח שלא את ההמלצות לתרופות שאינן דורשות מרשם...  חייכתי לעצמי ובעיני רוחי כבר הפנמתי איך נגזלת ממני הבלעדיות על חפיסות השוקולד ב 70% מוצקי קקאו שאני מיעדת לאפייה.  אבדתי את בעלותי על המגרה!

 

 

האמת היא שאנו מורגלים לשגרה מתוקה כבר שנים. מאז שילדי גדלו ננטש שוקולד החלב לטובת המריר. מוצקי הקקאו באחוזים הגבוהים לא רק משביחים כל ממתק או מאפה אלאגם בריאים וטעימים יותר כל עוד נקפיד לצרוך אותם במידה הנכונה. השוקולד המריר מתאים יותר לאפיה ולבישול ולנוכח "ההתמכרות השקטה לבריאות... " surprise אני מקפידה למלא את עתודת השוקולד (רזרבה) בכל שבוע מחדש... 

אני נוהגת לקנות את השוקולד לפי דרישות בני הבית. בעלי אוהב את המריר ללא תוספות מיוחדות אבל מתוך חבילת ההתנסות שהקבלתי  כחלק מפעילות בשיתוף תפוז ועלית- שטראוס, את פירות היער הוא אהב יותר מהכל. הבת התלהבה מהמריר בתוספת הקפה ואני התחננתי שישיארו לי את הספלנדיד ב 85% מוצקי קקאו לטובת המאפינס שהם כל כך אוהבים. 

בכל שקשור לארוח אני נוהגת להגיש את השוקולד על תוצריו השונים. אני אופה עוגות על בסיס שוקולד, מכינה מוסים, בראוניז ועוגות קרות. את חפיסות השוקולד כפי שהן נמכרות לצרכן, אני מגישה כשי לצד זר פרחים או מפנקת את בני הבית. מנהג קבוע בכל מועד, מבלי קשר למנהגי החג, הוא להביא לאמא בונבוניירת ספלנדיד של עלית כי אחרת "החג לא בא... " (משפט של אמא indecision

לא פגשתי עד היום בית/מטבח/מזווה שלא יהיו בו מגוון אינסופי ש שוקולדים, אבל אני בין הבודדים שייעברו דרך הדיוטי פרי מחו"ל ולא יביאו שוקולדים תוצרת חוץ כי באמת, באמת באמת אין להם דרישה בקרב בני בייתי.

 

  

 

 

ציינתי שככל שהשוקולד מכיל יותר מוצקי קקאו, הוא גם מכיל יותר נוגדי חמצון. שוקולד מריר מכיל יותר כאלה משוקולד חלב, ובשוקולד לבן אין מוצקי קקאו כלל. מחקרים הראו שהפלבנולים בקקאו מונעים מחומרים שומניים בזרם הדם להתחמצן ולסתום את העורקים ועוזרים לדם להיות פחות צמיג וליצור פחות קרישים. עם כל היתרונות הפוטנציאליים של שוקולד בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי הדם והשפעותיו על מצב הרוח, צריך לזכור שב-100 גרם שוקולד כ-500 קלוריות ואף יותר, כ-40 גרם סוכר וכ-40 גרם שומן – רכיבים התורמים לעלייה במשקל והשמנה.  ולכן, עדיפה צריכה מתונה של שוקולד, שגם היא עשויה לתרום לבריאות.

ולא אוכל להיפרד מהשוקולד המופלא הזה שמיהרתי להכין ממנו מאפינס מושחתים שהוספתי ופינקתי בקוביה נוספת כדי שלא יחסר עוד שוקולד...

2.5 כוסות קמח תופח 

1.5 כוס מים

כוס סוכר

חצי כוס קקאו

100 גרם שוקולד מריר שבור

1 ביצה

1.5 חלב או מים או חצי חצי.

12 קוביות שוקולד מריר (אחת לכל מאפינס.)

  

  

 

תודה לשטראוס עלית תודה לתפוז

 

תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם תפו     

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת