77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

שומשומיות

טוב, מה עושים כשרוצים לאפות ואין כלום בבית, חוץ משומשום וסוכר? מכינים שומשומיות.

אם גם אתם רוצים, בבקשה מתכון, קלי קלות הכנה וכלום מצרכים.

הוראות מקדימות וחשובות:

  1. בגלל שהתערובת מתקשה מהר, יש לעבוד אתה במהירות
  2. להכין קרש חיתוך על מנת ללוש עליו את התערובת - להשפריץ עליו מעט מים
  3. להניח עליו נייר אפייה, גם על הנייר להשפריץ מעט מים
  4. להכין נייר אפייה לח נוסף
  5. אם נשארה בקערה תערובת שהתקשתה, אפשר להוריד עם מים חמים או להשרות במים קרים וזה יורד

מצרכים:

  1. 2 כוסות שומשום, מבורר ונקי
  2. 2 כוסות סוכר

הוראות הכנה:

  1. לקלות את השומשום במחבת כמה דקות עד שמשנים מעט את הצבע - לשים לב לא לשרוף, לערבב כל הזמן
  2. לשפוך לתוך קערה מתאימה
  3. באותה מחבת לשפוך את הסוכר ולחמם עד שהופך להיות קרמל
  4. לשפוך מיד את הקרמל לקערת השומשום ולערבב במהירות
  5. לשפוך את התערובת על נייר האפיה שהכנו מראש
  6. להניח מעל את הנייר אפייה הנוסף ולרדד לעובי שרוצים
  7. לחתוך לגודל שרוצים
  8. לשמור בצנצנת סגורה

השומשום במחבת

לאחר הקלייה בקערה - זה הצבע שאנחנו רוצים

הסוכר נכנס למחבת

מתחיל להווצר קרמל

עוד קצת

הסוכר הפך להיות קרמל - איזה צבע

הקרמל נשפך לתוך הקערה עם השומשום, ערבוב מהר

רידוד התערובת בין שני ניירות אפיה

להוציא את הנייר העליון בעדינות - הלחות עוזרת לנייר להפרד מהתערובת בקלות

לחתוך לגדלים שאוהבים

מוזמנים לצפות בספר הבישול הראשון שלי באתר

אני גם בפייסבוק

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת