00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

סלט שעועית ושומר

אחרי בישול טעמו האניסי החזק של השומר מתעדן והוא מוסיף רעננות למאכלים. הפעם שידכתי אותו לשעועית לבנה ותיבלתי בטעמים ים תיכוניים של שמן זית, לימון וסומאק. השילוב בין השעועית לשומר מפחית את החששות מפני נפיחות בבטן, בגלל ההשפעה המיטיבה שיש לשומר על מערכת העיכול. 

חומרים ל- 4 מנות: 

200 גר` (חצי שקית סנפרוסט) שעועית לבנה או 1 כוס שעועית לבנה יבשה.

1 פקעת שומר חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

4 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון (1/2 לימון)

1/2 שן שום כתושה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כפית סומאק

מלח, פלפל

הכנה: 

אם משתמשים בשעועית יבשה, כדאי להשרות אותה לילה קודם. 

מבשלים את השעועית והשומר בסיר עם מים רותחים עד שהשעועית מתרככת קלות (צריכה להיות נגיסה, ולא מתמוססת). 

מסננים ומעבירים לקערה. 

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לקערה ומערבבים. 

בצנצנת מערבבים את השמן, הלימון, השום והתבלינים, ושופכים על החומרים בקערה. 

אפשר להגיש חם או קר. 

גיוונים ותוספות:

אפשר להחליף את השעועית בחומוס. אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה או בבזיליקום. בערב הוספתי גם בורגול ועגבניות והתקבלה ארוחה שלמה. 

אז מה יש בסלט? 

בשומר יש סידן, ברזל ו-ויטמין C, שהוא נוגד חימצון חזק. יש בו הרבה סיבים תזונתיים, שמסייעים בפעילות מערכת העיכול, מקל על כאבי בטן ומפחית נפיחות. עוד יש בו חומר ייחודי, הנקרא אנתול, שמעכב תהליכי דלקת. 

גם בשעועית לבנה יש הרבה סידן וברזל. מינרלים נוספים שיש בה הם אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ ומנגן. השעועית, כמו שאר הקטניות, מכילה הרבה חלבון איכותי.

בסומאק יש מגנזיום, סידן, אשלגן וזרחן. 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת