33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת בסבוסה.

 אני עדיין זוכרת את טעמה של עוגת הבסבוסה של השכנים שלנו בשכונה בה גדלתי. פיפי וסוסו קראו להם, עלו לארץ ממצרים. טעם מתוק של עוגת סולת מתובלת במיי ורדים.

יום שישי אחד המשפחה ביקשה עוגת סולת והחלטתי להכין, חיפשתי מתכונים ברשת ,מצאתי כל מיני מתכונים מסוגים שונים, עם ביצים, בלי, בתוספת יוגורט/חלב/מיץ תפוזים ,קמח, קוקוס ....

אספר לכם שניסיתי כארבעה פעמים לאפות סוגים שונים של עוגת סולת ולבסוף הגענו להבנה, בני הבית, שהעוגה הטובה ביותר היא ללא תוספות של מרכיבים נוספים למעט סולת.

אשתף אתכם בסירטון נחמד שמצאתי ברשת, המסביר את הכנת העוגה בכמויות המתאימות לבית מלון.

את הבסבוסה הראשונה הכנתי לפי המתכון שרשום בקישור.

 

 

בפעם הרביעית מצאתי מתכון נוסף , והבנתי שטעמה של העוגה תלוי בסירופ הסוכר.

ככל שכמות הסירופ עשירה בנוזלים- מים וסוכר ,ניתן להגדיל לפי אמות המידה הרשומות כל העוגה רטובה ומתוקה יותר.

אשתף במתכון  מוצלח נוסף ...

4 כוסות סולת

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה.

לצקת לתבנית מלבנית , בגודל בינוני, משומנת, לחתוך את העוגה למעוינים ולהניח שקד במרכז כל מעוין.

לאפות בתנור בחום בינוני , 180 מעלות, כ 45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.

להכין את סירופ הסוכר:

11/2 כוסות סוכר

11/4 כוסות מים

מיץ מחצי לימון

אפשר להוסיף 3 טיפות מיי ורדים לארומה.

לבשל את הסירופ עד לרתיחה. עם כף ניתן לבדוק שהסירופ סמיך ודביק, לא נוזל .

כשעוגה חמה, לשפוך את סירופ הסוכר מעל כדי שיספגו הטעמים והעוגה תרטב. 

 

העוגה טעימה ונשמרת כשבוע לפחות במקרר, רטובה ונימוחה.

שבוע טוב ומתוק.

אתי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת