00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

איך אוכלים את זה?

18/06/2013

ערב טוב חברים יקרים!
מתנצלת על היעדרותי הממושכת ועל חוסר פעילות בתגובות. כמו שנאמר "זה לא אתם, זו אני". ולא שיש תירוץ הולם לדממת האלחוט, ולא שחסר מה להעלות (ספרתי 17! מתכונים שכבר צילמתי וגם כמה פוסטים של צילום אני יכולה להמציא בלי מאמץ) ולא שחסר מהפוסטים המעניינים שלכם להגיב, פשוט אין לי כל כך חשק "לזוז". מקווה שזה יעבור בקרוב כי אני כבר מרגישה לא נעים להזניח את העניינים כאן וגם מתחילה לשכוח איך בדיוק הכנתי את המאכלים ואילו הערות עלי לרשום. ובינתיים בשעת ערב מתקדמת זו בחרתי במתכון קל וקצת מוזר של שניצל כרוב כדי להזכיר לכולם על עצם קיומי. וכן! אין שגיאת כתיב כאן מדובר אכן בשניצל כרוב- מנה צמחונית, קלה להכנה וטעימה מאוד באופן די מפתיע. אולי קחו רגע להפנים ולהתרגל לרעיון, ואם עדיין לא ברור לכם איך אוכלים את זה אני אדגיש- עם סקפטיות מתונה ובהנאה יתרה.


תיהנו!

 

 

*את מקור המתכון (ברוסית) מצאתי כאן*

 

בעיקרון אין ממש מתכון אלא יותר טכניקה לטיפול בעלי הכרוב לפני ההכנה. אחרי השלב הזה עוברים ל "קמח-ביצה-פירורים" המסורתי, מטגנים, מספיגים בנייר סופג וזוללים כאמור בהנאה.

אז ככה:
מפרידים את העלים מראש הכרוב.
חולטים אותם במים רותחים עד התרככות.
*לחלופין מוציאים מראש כרוב את הליבה וחולטים אותו בשלמותו. מפרקים לעלים בודדים*.
מעבירים למסננת ומשאירים לצינון עד למצב פושר.
חותכים מכל עלה את ה"ווריד" המרכזי הקשה או משטחים אותו בעזרת פטיש שניצלים,כדי שיהיה גמיש דיו ולא יפריע לקיפול.
מקפלים כל עלה לצורת מעטפה טובלים בקמח-ביצה-פירורים ומטגנים במחבת עד הזהבה משני הצדדים .
מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
מגישים עם שמנת חמוצה.
הפרופורציות לראש כרוב הם: 1/2 כוס קמח, 2 ביצים, 1/2 כוס פירורי לחם.

 

הערות ומסקנות לאחר המעשה:
חשוב מאוד לתבל את בלילת הביצה או את הפירורים. אני הוספתי לביצה מלח, פלפל שחור גרוס טרי, שום גבישי דק וחרדל.בעצם התיבול הרגיל שלי לשניצל עוף.
כדאי לבחור בעלים "שטוחים" ככל הניתן, כאלה שאין בהם חלקים מקומטים שיוצרים יותר משכבה אחת אחרת לאחר הקיפול זה סתם מעבה את השניצל וקצת מרגיז בנגיסה.
לטעמי כדאי לבחור עבור המנה הזו כרוב בגודל בינוני כדי שהשניצלים לא יצאו גדולים ועבים מדי.
אפשר לנסות ולהגיש את השניצלים עם מטבל של צ'יפס, כמו תערובת של מיונז-קטשופ למשל, אך כמובן גם כאן הטעם האישי הוא זה שצריך לקבוע.
בשורה התחתונה אני חושבת שכדאי לקחת סיכון, זה נשמע קצת הזוי ולא קשור אך אם אתם אוהבים ירקות בטוח תאהבו את המנה.

 

בהצלחה, בתיאבון ושבת שלום לכולם!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת