00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אבו שאהין

אבו שאהין היא קבביה ותיקה בשוק הקצבים בעיר העתיקה בירושלים. מדובר בכוך קטן, שבשעות הצהריים רוחש פעילות, בו יושבים זה לצד זה ערבים מקומיים, ישראלים ותיירים זרים סקרנים. כמו בבתי אוכל רבים ברובע המוסלמי, גם כאן מוגשת מנה אחת בלבד – קבב טלה.

הקבב (50 ₪) נצלה על גריל פחמים עם בצל ועגבניה, והוגש בליווי תגבורת של מספר סלטים שגרתיים (כמו סלט ירקות בטחינה). תערובת הבשר הכילה שומן כבש, פטרוזיליה ובצל. היא תובלה בצורה עדינה, כמעט לא מורגשת, שנתנה לבשר המשובח לדבר בעד עצמו (כיאה למסעדה בשוק הקצבים). חבל רק שלמרות שהיתה זו שעת צהריים מוקדמת, הפיתות שהוגשו היו קצת יבשושיות.

אמנם לא יצאתי משאהין עם בשורה קולינארית מרעישה, אך לאחר טיול של מספר שעות בעיר העתיקה, לעיתים לא צריך יותר מקבב טוב לארוחת צהריים. המקום מומלץ לכל מי שחשקה נפשו בארוחה בשרית טובה באווירה מזרח-ירושלמית לא מפונפנת.

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת