00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 26

14/06/2013

איזה כייף לחזור לשיגרה לאחר פסק זמן של שבועיים .

למי מאיתנו אין תקופות של לחץ אין זמן לשום דבר ונראה לנו שהכל מתמוטט.

ואז הוא מגיע יום שישי זמן איכות עם הבת/בן הזוג קפה טוב ארוחת בוקר והכל ב-easy

וכמובן ארוחת שישי משפחתית ,שכל ביס הופך לחלום.

אז מה נבשל השבת

מנת פתיחה של חציל קלוי "באמבטית" טחינה ועליי בריק מרוקאים

שדרת צלעות טלה במשרה של מייפל ופלפל גרוס צבעוני ולסיום קראסט פיסטוקים

מבחר ירקות בגריל "בתיבול מנימליסטי"

סלט ירוק בליווי קרוטוני שום

אז כל שנותר לחמם מחבתות מתחילים .

הכמויות עבור 6 סועדים .

חציל קלוי "באמבט" טחינה

החומרים

3 יח` חציל (מומלץ בלדי-חציל לכל 2 סועדים)

2 כוסות טחינה איכותית(אני ממליץ אלארז)

3 כוסות מים קרים

1/2 כוס מיץ לימון

מלח פלפל

צ`לי גרוס

2 עלי בריק

2 כפות שמן זית(ממליץ של שמנא)

אופן ההכנה

"נשרוף" את החציל ע"ג אש גלויה (נניח רשת ע"ג הגז )עד עשייה מלאה /לחילופין נאפה בתנור בתוכנית גריל

אישית אני מעדיף ע"ג גז כך "הארומה" מדהימה ומשדרגת את המנה.

בסיום נקלוף את הקליפה  מהחציל ונניח במסננת (בזהירות שלא יתפרק ) ונשמור במקום חם.

במקביל נכין טחינה ביחס של 1 טחינה 1.5 מים (קרים במיוחד מומלץ מיי קרח -מלבינים את הטחינה)

נתבל בלימון ומלח ונשמור בקירור .

הכנת עלי הבריק

נמרח קלות את עליי הבריק בשמן זית ונחתוך למשולשים ונאפה בתנור שחומם מראש (200 מעלות) עד השחמה .

נעבור להגשה

נמזוג את הטחינה לקערה עמוקה ונניח במרכזה את החציל נבזוק מעל כמות נדיבה של שמן זית

נעטר בגרעיני דלעת צ`לי גרוס פטרוזליה קצוצה ולקראת סיום נוסיף את עלי הבריק.

מנה נהדרת המשלבת מרקמים ומשחקי חום וקור.

שדרת צלעות טלה

למתכון הנוכחי נשתמש בצלעות טלה (טעמם עדין יותר וזמן הבישול קצר יותר )

נבקש מהקצב שדרה של 5 צלעות .וננקה את העצם מהבשר והשומן.(נשמור בצד מעולה לקבב וקציצות)

בעצם נקבל מעיין "זר" של צלעות שבתחתית בשר ועצם הצלע חשופה.

מומלץ להכין את המנה כשעה לפני הארוחה כך עסיסיות הנתח תישמר

הכנת המשרה

בקערה נערבב:

3 כפות סירופ מייפל איכותי

1 כף שמן זית

כפית עליי טימין

לסיום

כף פלפל גרוס צבעוני

כפית מלח גס

"נעסה" את הנתח היטב ונניח בהשרייה לשעה (לאחר חצי שעה נעסה שוב את הנתח).

נחמם תנור בתוכנית גריל (200 מעלות) נניח את הנתח ע"ג רשת ונכסה בנייר כסף  ונאפה כ-35 דק`.(נניח מתחת את הירקות מתכון בהמשך)

בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף ונזלף כף נוספת של מייפל ונבזוק מעל כמות נדיבה של מלח ופלפל ונצלה לעוד 15 דק` .

לקראת ההגשה נעביר את הנתח בשלמותו למחבת חמה נבריש במעט מנוזל הבישול ונפזר פיסטוק טבעי גרוס.

ירקות בגריל

טעמיי הירקות למנה הנוכחית יושפעו ישירות מנוזלי הבשר כך שהתיבול יהיה מנימלסטי (מלח ופלפל) .

החומרים

3 סלקים קטנים

2-3 שורשי פיטרוזליה

2 גזרים

1 יח` קולרבי

2 זוקיני

2 תפו"א/בטטות

ראש שום

כף סירופ מייפל

ענף עליי טימין

מלח פלפל

אופן ההכנה

ראשית נשטוף את הירקות .

נחצה את כלל הירקות ל-2 ונעביר לתבנית אפייה נזלף מעל 1 כף שמן זית כף סירופ מייפל מלח ופלפל

ענף טימין ואת ראש השום השלם.(נקטום לו מעט את הראש)

נערבב היטב ונניח מתחת לרשת (שדרת הצלע) כך שכל הנוזלים והשומן יתרכזו בתבנית עם הירקות .(זמן הבישול זהה לזמן בישול הנתח)

לקראת ההגשה נזלף מעט בלסמי ונניח מסביב לצלע במחבת החמה.

סלט ירוק וקרוטוני שום

החומרים

1 סלסה נבטוטי חמניה

שקית מיקס עליי בייבי

1 בצל סגול (בינוני)

4-5 יח` עגבניות שרי

5-6 שיניי שום

אופן ההכנה

ראשית נפרוס את הבצל לרצועות דקות את העגבניות נחצה ל-2 .

בקערה נערבב את נבטוטי החמניה ומיקס עלי הבייבי .

נכין רוטב לסלט

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כף חרדל גרגרים

1 כף סילאן

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

ניצור המולסיה(חיבור נוזל ושומן)

נעביר את כלל החומרים לקערה (פרט לשמן ) ונערבב היטב בשלב זה נזלף באיטיות את השמן פנימה

עד הפיכת כלל הנוזל לרוטב אחיד .

קרוטוני שום

נפרוס את שיני השום לפרוסות דקות  במקביל נחמם 4 כפות שמן זית לדרגת חום גבוהה ונוריד מהאש

בשלב זה "נזרוק" פנימה את השום עד הפיכתו לקריספי (יש להקפיד שלא ישרף יהיה מר).

חיבור הסלט.

"נקפל" לתוך הקערה (עם הירקות) את הרוטב ונעטר מעל בקרוטני שום פריכים

בתיאבון .

 

מאחל לכם שבת מקסימה וטעימה

ואשמח לראותכם בדף שלי.

 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

עד כאן מקווה שתהנו ותמיד זיכרו "הנשמה היא הקסם"

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת