קציצות בקר מצופות באורז ו...מאודות
את הטריק הנהדר הזה למדתי בסדנא עם המאסטר הגדול שף ישראל אהרוני.
אני יודע שלרוב האנשים אין כלי לאידוי אבל אני ממליץ לכם לרכוש אחד, מדובר במוצר חובה למטבח (וזול) והיום אפשר למצוא אותו בכל סופר.
כמובן שאפשר לרכוש מספר כלי אידוי ולהניח אחד על השני ובכך לקצר זמן בישול לדוגמא: קומה ראשונה חזה עוף וקומה שניה ירקות...
לכל פרודוקט יש זמן אידוי שונה ויש מוצרים שלא כדאי מראש לאדות כי הם יהיו סמרטוטיים.
ברשת אפשר למצוא המלצות לזמני בישול שונים לכל מוצר אבל שוב זה לא מדע מדוייק ואין על ההיגיון הפשוט
מה שיותר קשה צריך יותר זמן אידוי....
היתרונות בבישול באידוי הם אדירים, האוכל נשאר רענן וטעים, זמן הבישול מתקצר, האוכל שומר על הערכים התזונתיים וכמובן הערך הקלורי יורד!!
כל מה שצריך בבישול באידוי זה סיר עם מים רותחים ולפזר בכלי האידוי (בצורה שתשאיר מקום לאדים לעבור) נייר אפיה או עלי חסה / כרוב ועליהם את הפרודוקטים
ולגבי הקציצות מהמתכון מטה, הילדים התלהבו מהחידוש וזה פשוט חוסל, אני שילבתי מזרח ומערב , בהרט עירקי עם שיטת בישול סינית ויצא פשוט 
יאללה נעבור למתכון...
מצרכים:
250 עוף טחון
250 בקר טחון
כפית וחצי תבלין עוף
חצי כפית סומק
כפית בהרט עירקי
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ דק
מלח ופלפל
קערה עם כוס אורז עגול (סושי/ריזוטו) לא מבושל!!
הוספת תגובה
18 תגובות