00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קציצות בקר מצופות באורז ו...מאודות

את הטריק הנהדר הזה למדתי בסדנא עם המאסטר הגדול שף ישראל אהרוני.

אני יודע שלרוב האנשים אין כלי לאידוי אבל אני ממליץ לכם לרכוש אחד, מדובר במוצר חובה למטבח (וזול) והיום אפשר למצוא אותו בכל סופר.

כמובן שאפשר לרכוש מספר כלי אידוי ולהניח אחד על השני ובכך לקצר זמן בישול לדוגמא: קומה ראשונה חזה עוף וקומה שניה ירקות...

לכל פרודוקט יש זמן אידוי שונה ויש מוצרים שלא כדאי מראש לאדות כי הם יהיו סמרטוטיים.

ברשת אפשר למצוא המלצות לזמני בישול שונים לכל מוצר אבל שוב זה לא מדע מדוייק ואין על ההיגיון הפשוט  מה שיותר קשה צריך יותר זמן אידוי....

היתרונות בבישול באידוי הם אדירים, האוכל נשאר רענן וטעים, זמן הבישול מתקצר, האוכל שומר על הערכים התזונתיים וכמובן הערך הקלורי יורד!!

כל מה שצריך בבישול באידוי זה סיר עם מים רותחים ולפזר בכלי האידוי (בצורה שתשאיר מקום לאדים לעבור) נייר אפיה או עלי חסה / כרוב ועליהם את הפרודוקטים

ולגבי הקציצות מהמתכון מטה, הילדים התלהבו מהחידוש וזה פשוט חוסל, אני שילבתי מזרח ומערב , בהרט עירקי עם שיטת בישול סינית ויצא פשוט

יאללה נעבור למתכון...

מצרכים:

250 עוף טחון

250 בקר טחון

כפית וחצי תבלין עוף

חצי כפית סומק

כפית בהרט עירקי

חופן פטרוזיליה קצוצה

בצל קצוץ דק

מלח ופלפל

קערה עם כוס אורז עגול (סושי/ריזוטו) לא מבושל!!

 

אופן ההכנה:

הכי פשוט שבעולם... מערבבים את תערובת הקציצות, יוצרים כדורים (כדי שייצא לכם יפה תקפידו על ידיים רטובות), מגלגלים באורז כך שהקציצה תהיה מכוסה כולה (כמו בתמונה).

 נניח את הקציצות בכלי האידוי ונניח את הכלי על סיר עם מים רותחים ונכסה לבערך 10-12 דקות ומוכן!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת