66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קיורטוש

את השם הזה שמעתי הרבה בבית אבל לא זכור לי שאימי ז"ל הכינה אותו.ביתי סיפרה לי שיש מקום בירושליים שמוכרים מאפה טעים ברמות עד שהבנתי למה התכוונה לקח הרבה זמן. באחד השיטוטים באינטרנט מצאתי את המתכון של קרמשניT . למאפה המדהים הזה. לא ביקרתי בחנות אבל אני מניחה שהאפיה שם בתנורים שונה ואופים אותם על מוט או משהו דומה.ולא בשיטה שלנו על גלילי נייר לניגוב ידיים. מציינת ואומרת שהמאפה טעיםםםם. אבל מה שמסביב הרבה פצריי.. כלומר בלאגןןןן. אני הכנתי את הבצק והמילוי יום לפני.כך שמי שרוצה להכין שיקח בחשבון...זמןןן.וכבר אומרת לכם בהצלחה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפני שנתחיל את הסדנא להכנת המאפה. מה עליכם להכין.

תתחילו לאסוף גלילי נייר לניגוב ידיים ולצפות אותם בנייר אפיה. או קונוסים קטנים .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

למתכון והוא ארוך  נדרשת סבלנות .

5 כוסות קמח

2 כפות שטוחות שמרים

2 חלמונים

ביצה שלמה

4 כפות סוכר

1 וחצי כוסות חלב

100 גרם חמאה מומסת קרה.(בטמפרטורת החדר )

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר הביצים השמרים והחלב.

ללוש בצק רך מאוד ואפילו דביק. כשהבצק מתאחד הוסיפו את השמרים המומסים.

ללוש עד שהחמאה נטמעת בתוך הבצק. צריך סבלנות זה לוקח כמה דקות טובות.

ברגע שהחמאה נטמעת בבצק להפסיק ללוש .לכסות את הבצק ולהתפיח כשעה.

לעיבוד קל יותר של הבצק תתפיחו במקרר שעתיים שלוש מכוסה בנילון( רצוי מאוד)

          בנתיים תכינו מילוי

מילוי שוקולד:

100 גרם חמאה רכה

כף קקאו

3 כפות שוקולית

חצי כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

לערבב הכל ביחד היטב.

מילוי קינמון:

100 גרם חמאה מומסת

כף קינמון 

כף סוכר

לפיזור על  הבצק המרוח בקינמון א` סוכר (אין כמות )

למריחה על הבצק:

ביצה טרופה 

 חצי כוס סוכר דמררה.

סירופ למריחה על הבצק אחרי אפיה:

1בוס סוכר

1 כוס מים

לבשל את הסוכר והמים עד המסת הסוכר ולצנן:

הכנת המאפה :

לחלק את הבצק ל4 חלקים שווים

לרדד כל חלק למרובע .

למילוי השוקולד מורחים חצי מהבצק בשוקולד והחמאה שהכנו.

מקפלים את החלק הריק על החלק המרוח. ומרדדים מעט.

חותכים לאורך לרצועות של 2וחצי ס"מ רוחב.

מגלגלים כל רצועה על הגלילים שהכנו .כשכל גילגול צמוד לגילגול הקודם .

שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים להמשיך עם כל רצועה.עד שמסיימים.

 למילוי הקינמון:

מרדדים את הבצק

מורחים על כל פני הבצק את המילוי.

מפזרים אבקת סוכר.

מקפלים לחצי. ומרדדים עם מערוך.

 חותכים רצועות ומגלגלים באותו אופן את רצועות הקינמון.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מורחים בביצה- מפזרים סוכר.

אפיה

אופים ב200 מעלות -10 דקות- צריך לבדוק אם המאפה אפוי בצדדים. אם לא לסובב את המאפה ולהמשיך לאפות עוד כ2 דקות.

להוציא מהתנור ולמרוח מיד סירופ קר שהכנו.

לצנן כמה דקות  ולחלץ את המאפה בזהירות תוך לחיצה קלה על המאפה וסיבוב.

  לא לדאוג לא קורה כלום לגליל ולנייר  באפיה.והחילוץ קל מאוד רק בזהירות

ואני שומרת את הגלילים לאפייה הבאה .

הערות:  אספתי גלילי קרטון של נייר לניגוב ידיים.ועטפתי אותם בנייר אפיה. בבית יש לי קונוסים מנירוסטה .עטפתי

אותם גם בנייר אפיה.ושימשו אותי למאפים הקטנים.

יום לפני האפיה הכנתי את הגלילים העטופים.את המילוי הבנתי והשארתי על השיש מכוסה.

את הבצק הכנתי והכנסתי למקרר ללילה (תפח יפה מאוד) .ואפילו את הסירופ הכנתי יום לפני . כך שהעבודה היתה קלה.

צריך לשים לב שהמאפה לא ישרף כי אז הוא הופך למריר.

ולבסוף אם תכינו לפי ההוראות תגיעו למאפה טעיםםםם ;)

וממכר ראו  :P :P

בהצלחה 

שלכם מכל ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת