55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

בחש אורז מלא

הבחש הוא אורז ירוק בוכרי, שנחשב לאחד המאכלים הבוכרים האהובים. הפעם החלטתי להכינו "קצת" יותר בריא, כלומר עם אורז מלא. 

החומרים:

1 כוס אורז מלא מושרה במים רותחים כחצי שעה

1 בצל בינוני קצוץ דק

כ-200 גרם כבד עוף טרי חתוך לקוביות קטנות

כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים (למי שאוהב אפשר גם שמיר  קצוץ - מוסיף המון טעם)

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל השקוף ומוסיפים לו את הכבד החתוך לקוביות, מטגנים, עד שהכבד מקבל צבע חום. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים את האורז, הפטרוזיליה.

2. מסננים את האורז מהמים, מוסיפים לסיר ומכסים בכוס וחצי מים רותחים. מבשלים על אש נמוכה כשעה. משך הבישול של האורז המלא הוא ארוך יותר מבישול אורז רגיל. כמו כן הוא "שותה" כמות גדולה יותר של מים. אם במהלך הבישול אתם רואים כי המים יבשו והאורז עדיין לא מבושל, יש להוסיף עוד כ - 1/2 כוס מים ולהמשיך בבישול. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת