00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

סלט פסטה, עגבניות מיובשות, זיתים וגבינה צפתית

21/06/2013

מה אפשר לעשות עם פסטה שבושלה בצהרים והוחזקה עד הערב בקופסה במקרר? סלט, מחומרים נוספים שיש במקרר. לפסטה משתדך מצויין כמעט כל דבר, והסלט הקריר והמהיר הזה מתאים במיוחד לימים חמים.  

חומרים (ל- 4 מנות):

2 כוסות פסטה מבושלת

5 עגבניות מיובשות חתוכות לריבועים בגודל 1 ס"מ

10 זיתים שחורים מיובשים חתוכים

125 גר` גבינה צפתית חתוכה לקוביות

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב

1/4 כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל

הכנה

שמים בקערה את הפסטה, העגבניות, הזיתים, הגבינה והפטרוזיליה. 

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, שופכים על החומרים שבקערה ומערבבים. 

גיוונים ותוספות: 

אפשר להוסיף גרעיני חמניה או צנוברים, אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בטריות, ואת הפטרוזיליה בריחן. 

אז מה יש בסלט?

פסטה מכילה פחמימות מורכבות, שלוקח להן זמן להתפרק ואינן מעלות את רמת האינסולין במהירות. 

בעגבניות יש ליקופן, שהוא נוגד חימצון שנותן להן את צבען האדום. הליקופן מסייע בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי. 

בגבינות יש מינרלים כמו סידן ואשלגן וכן ויטמינים מסוג D, המסייע לספיגת הסידן, B, השומר על הלב ו- A שטוב לראיה.חלב עיזים מתעכל יותר טוב מחלב פרה. 

פטרוזיליה מסייעת בהורדת לחץ דם גבוה ושומנים בדם. מונעת היווצרות קרישי דם ועוזרת בהגנה בפני מחלות לב. יש לה השפעה אנטי-זיהומית והיא מסייעת במניעת ריח רע מהפה (אם נתקעתם בלי משחת שיניים, לעסו כמה גבעולים של פטרוזיליה). 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת