00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

גלידת וניל ושבבי שוקולד בצלוחית שוקולד

הפוסט הזה (או יותר נכון המתכון הזה)  נולד כתוצאה מחום בלתי נסבל ושעמום גדול... ומה  אפשר לעשות כשמשעמם????
אז סידרתי קצת את הבית, (לא יותר מידי אחרת העוזרת תיעלב) כיבסתי קצת כביסה, (לא יותר מידי אחרת בני הבית יתרגלו) :D  ועכשיו מה?? נותר לי רק לעסוק בתחביב האהוב שלי ... ולהיכנס למטבח   אך מאחר ובחום הזה לבשל לא בא בחשבון. וגם עוגות מסובכות ומשוקעות לא בא לי להכין. החלטתי הפעם ללכת על משהו קריר, מתוק ואהוב ומה יותר מתוק, קריר וטעים מגלידה. ואם כבר גלידה, אז זו האהובה על בני ביתי ביותר. גלידת וניל עם שבבי שוקולד.  חוצמזה אגלה לכם בסוד   שהצטרפתי לקבוצה של בלוגרים אוהבי אתגרים באתר הקונדיטוריה הנפלא של מנטקה. ובכל חודש אנחנו מקבלים מהם אתגר חדש. הם מכריזים על חומר גלם נבחר ואנחנו צריכים להכין ממנו מטעמים! והחודש חומר הגלם הנבחר הוא גלידה!!!!  וצרוף של תחילת קיץ, חום, חופש ובנוסף חומר הגלם הנבחר לחודש יולי, הוביל אותי להכנת הגלידה הטעימה הזו. (שיש וראוי לציין כי אין צורך להצטייד במכונת גלידה לצורך הכנתה) ואם כבר מכינים גלידה ביתית, הכיצד אגיש אותה? האם שוב בכוס זכוכית של הקפה? או במקרה הטוב והמושקע יותר בכוס זכוכית צבעונית?  לא ! הפעם החלטתי לגוון גם כאן, ולהכין גם את צלוחיות ההגשה משוקולד מריר. ( שיתאימו לסט השוקולדי wink ) וכך גם אוכל להגיד לבני הבית כמה קשה עבדתי, רק בשביל לפנק ולהפתיע אותם  ( מנסיון זה עובד!!!) 

 

 

 

 

המצרכים לגלידה:

  • 1/2 כוס חלב

  • 3/4 כוס סוכר (אם אתם אוהבים פחות מתוק, אפשר להפחית מעט מכמות הסוכר)

  • 4 חלמונים

  • 1 כפית משחת וניל איכותית

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 60 גר` שוקולד קצוץ גס

 

ההכנה:

  1. הרתיחו בבן מארי (סיר קטן, המונח בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים) את החלב, החלמונים, הסוכר ומשחת הוניל ובעזרת מיקסר ידני הקציפו במשך 8 דקות כאשר הסיר על אש בינונית -נמוכה. הקפידו להקציף כל הזמן כדי שלא תתקבל חביתה מתוקה. (אני מאוד ממליצה לקחת זמן ולהקפיד על 8 דקות מלאות). 

  2. הורידו מהאש והכניסו את הסיר הקטן אל סיר גדול יותר עם מי קרח (מבלי להרטיב את המסה). המשיכו להקציף בעזרת המיקסר הידני, עוד כחמש דקות. עד לקרור המסה.

  3. הוסיפו כעת את שברי השוקולד המריר וערבבו בעזרת מרית.

  4. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה, עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  5. הוסיפו מעט מהקצפת אל מסת הגלידה וערבבו מעט. כעת הוסיפו את יתרת הקצפת וערבבו בעזרת המרית בתנועות קיפול.

  6. העבירו את הגלידה אל תבנית מזכוכית או מסיליקון. (אני הכנתי בתבנית סיליקון של מאפינס, כך שקיבלתי מנות אישיות).

  7. כסו את התבנית בניילון נצמד, והכניסו אל המקפיא ל- 5 שעות לפחות.

 

 

ועכשיו אחרי שהכנסנו את הגלידה למקפיא, בואו נכין את צלוחיות ההגשה השוקולדיות ...

 

המצרכים לצלוחיות השוקולד:

  • 200 גר` שוקולד מריר שבור לקוביות  ( כן זהו!)

 

ההכנה:

  1. המיסו את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים, של 30 שניות. אחרי כל פעם הוציאו מהמיקרו ערבבו מעט והכניסו שוב עד להמסה מלאה של השוקולד.

  2. סדרו מנג`טים מסיליקון בתוך תבנית קטנה (חשוב שהתבנית תוכל להיכנס למקפיא שלכם)

  3. בעזרת מברשת סיליקון מירחו את המנג`טים בשוקולד המומס, והכניסו למקפיא לכרבע שעה לפחות.

  4. לאחר ההקפאה הראשונית, חממו שוב את השוקולד ומירחו את המנג`טים בשכבה שניה. כך שתתקבל שכבה יותר עבה של שוקולד.(זה עוזר יותר מאוחר בשחרור מהמנג`טים)
  5. הכניסו שוב להקפאה של כשעה לפחות.

  6. לאחר ההקפאה הוציאו את המנג`טים ובעדינות שחררו את צלוחית השוקולד  (בעדינות כן?!)

  7. כעת הכינו כדורי גלידה גדולים ויפים בעזרת כפית גלידה רטובה (או שתי כפות רגילות) מלאו את הצלוחיות, והגישו מייד!!

 

 

 

 

 

מי שלא מעוניין להתעסק בהכנת צלוחיות השוקולד, יכול לדלג על השלב הזה ולתת לגלידה את כל הבמה...

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

אם בא לכם עוד מתכונים נהדרים עם גלידה, לגלידה ולכבוד הגלידה.
אתם יכולים להיכנס לקישור הזה ולראות מה הבלוגרים האחרים הכינו.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת