66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

סבאייה שמרים

ממש התלבטתי אם לפרסם את הרשומה הזו. אחרי סקר אצל כמה תימנים החלטתי להכין .הרי הבאתי לכם כבר גירסה אחת של סבאייה, אבל את האמת זו יותר טעימה...ובהשפעת אחת הגולשות מיהרתי להכין פוסט. מצטערת עבור הגולשת שלא יכולתי לרשום לפני שבת את הפוסט כי סוף שבוע אני עובדת לילות ואז אי אפשר לשבת ליד המחשב עייפים....

                                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ולמתכון

ומה צריך:

1 ק"ג קמח

3 כפות גדושות סוכר

1 כף דבש

1כף סילאן

1 כף שטוחה מלח

1 כף שטוחה שמרים

3 כוסות מים מהברז.

למריחה על הבצק:

100 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם מרגרינה.רכה מאוד.

את המרגרינה והחמאה לערבב בצלוחית.ולהשאיר על השיש.

אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר עם וו הלישה את השמרים,מלח , סוכר,סילאן ,דבש. לערבב כמה דקות.להוסיף את המים וללוש בצק רך מאוד ואפילו דביק.לא להוציא את הקערה מהמיקסר.לכסות ולהתפיח 20 דקות אחרי התפיחה הראשונה ללוש שוב דקה שתיים לכסות ולהתפיח 20 דקות. כך גם בפעם השלישית. בפעם השלישית לפזר קמח על כל הבצק ולכסות עד שיכפיל את נפחו.

אחרי שהבצק תפח נחלק לכדורים .

את הכדורים שוקלים במדויק כדי שכל כדור יהיה באותו גודל.

אתם יכולים להתאים לכם לפי גודל המגש שאתם רוצים לאפות (אני השתמשתי במגש ישן של פיצה שמזמן לא בתפקיד) אפשר גם בתבנית חד פעמית מרובעת. אני רציתי עגולה.

אחרי ששקלנו את כדורי הבצק. נכסה אותם וניתן להם לתפוח 15 דקות.

לקחת כל כדור לרדד דק בעובי של 3מ"מ ולמרוח בחמאה והמרגרינה המעורבבים.

לקפל את הבצק לרבע ולמרוח חמאה ומרגרינה. לקפל את הבצק כמו מעטפה וכל פעם למרוח את החמאה והמרגרינה

לצערי שכחתי לצלם את הקיפול אבל אתם בוודאי מכירים קיפול כמו של בצק עלים.

לשים בצד את הבצק המקופל כשהוא עטוף בקמח ולכסות.

כך לעשות עם כל כדורי הבצק.במשך הרידוד להכות את הבצק המרוח כדי להקל אחר כך על מלאכת הרידוד.

להכין מגש מתאים ולמרוח אותו היטב בחמאה.

כעת ניקח את הכדור הראשון שרידדנו וקיפלנו ונרדד אותו דק על משטח מקומח (בגודל המגש שהכנו)

נרים את הבצק עם המערוך ונניח אותו בזהירות על המגש . 

אם לא הסתדר בדיוק הבצק על המגש אפשר לתת לו מתיחה בצדדים.

לרדד את הריבוע השני  ולהניח אותו על הבצק ששמנו כבר במגש.

להמשיך כך עד שסיימנו עם כל הבצק.

לחמם תנור ל160 מעלות.

למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום וקצח.

לאפות חצי שעה .

כשהבצק משחים מלמעלה להוריד את הטמפרטורה ל150 מעלות ולאפות עוד חצי שעה בערך.

 הערות והארות :

במתכון שקיבלתי מכינים עם חצי כוס סוכר, הוספה שלי זה כף סילאן וכף דבש ושלוש כפות סוכר.

עוד אמרו לי 200גרם מרגרינה ו100 גרם חמאה. אני שמתי מאה חמאה מאה מרגרינה. (בהחלט מספיק)

כששאלתי למה לא רק חמאה? אמרו לי כי ככה יוצא טעים.אם אתם רוצים נסו עם חמאה.

ולסיום...לא ראיתי מעולם איך מכינים סבאייה שמרים אז הכנתי מאיסוף אינפורמציה משלושה תימנים. 

וזה מה שיצא.

ואני מודה שיצא טעים.

רק תכינו רסק עגבניות וקצת חריף ;)

ותהנו.

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת