00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

ריזי ביזי

ריזוטו הוא לא האוכל הכי מהיר בעולם - אחרי שכבר מכניסים את האורז סוף סוף לסיר, צריך להוסיף נוזלים בכמות קטנה, שמספיקה להספג כל פעם בתבשיל. זה בדיוק התפקיד שהילדים שלי הכי אוהבים, והם עומדים על כיסא קטן ליד הכיריים, מוזגים, מערבבים ומשגיחים על התבשיל. בינתיים אני מכינה את המנה העיקרית, כך שהכל מוגש לשולחן בדיוק בזמן. הכי הם אוהבים את הגירסה עם האפונה, גם בגלל השם הקליט וגם בגלל הטעם. 

חומרים (ל- 4 מנות):

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קטן קצוץ 

1 כוס אורז עגול לריזוטו

1/3 כוס יין לבן 

7 כוסות ציר ירקות 

1 כוס אפונה ירוקה עדינה

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח ופלפל

הכנה: 

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהוא מצופה כולו בשמן. 

מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא נספג.

בינתיים מרתיחים את הציר, ומוסיפים לאורז 1 כוס ממנו. 

מבשלים עד שהוא נספג ומוסיפים עוד כוס. 

ממשיכים כך עד שהאורז מוכן (כחצי שעה). 

מוסיפים את האפונה ומערבבים. 

מוסיפים את הגבינה, המלח והפלפל, מערבבים ומגישים מייד. 

גיוונים ותוספות: 

אפשר להכין ריזוטו עם ירקות שונים - האהובים עלי: פטריות, בטטה, כרישה. במקום ציר ירקות אפשר להשתמש ב- 7 כוסות מים רותחים עם (או בלי) 2 כפות אבקת מרק ירקות. אפשר לוותר על גבינת הפרמזן. 

אז מה יש בתבשיל?

אורז לבן הוא פחמימה ריקה, אבל מספקת אנרגיה, והוא גם דל בשומן, בכולסטרול ובנתרן. באורז מלא עדיין קיימים הנבט ושכבות נוספות שכוללות את ויטמין B, שטוב ללב, וכן מינרלים כמו אבץ, סידן ומגנזיום. העיכול של האורז המלא איטי יותר משל הלבן, בגלל המצאות הסיבים. הסיבים גם שומרים מפני התפרקות סוכרים מהירה, שגורמת לכך שתחושת השובע תחלוף מהר יותר.

באפונה יש הרבה ויטמין K שחשוב לקרישת הדם, חומצה פולית ו-ויטמין B6 שטובים ללב, ברזל ומינרלים נוספים כמו מנגן, מגנזיום, אבץ ואשלגן, ויטמין C שהוא נוגד חימצון חזק וכן טריפטופן, שהיא חומצה אמינית שאחראית למצב רוח טוב. 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת