00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוגת אננס מהופכת

זה השם שנתנה רות סירקיס לעוגה הזו לפני יותר מ-20 שנה, וזה עדיין עובד... עוגה מצויינת ומרשימה. ואפילו מופיעה בסידרה "עקרות בית נואשות"! חבל שלא הכינו שם את העוגה לפי המתכון הקליל הזה. זה בטוח היה מצליח!

רכיבים:

50 ג` מרגרינה/חמאה מומסת

6 כפות סוכר

קופסת שימורים פרוסות אננס

3 ביצים

1 כוס סוכר

שליש כוס מיץ אננס מקופסת השימורים

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה:

שופכים את המרגרינה המומסת לתוך תבנית פיירקס עגולה ("26) ומפזרים את המרגרינה על כל התחתית. ניתן להיעזר בנייר מגבת. זורים את הסוכר בצורה שווה פחות או יותר על כל התחתית. ומסדרים את האננס בדוגמת פרח. עיגול אחד באמצע, והשאר מקיפים אותו מסביב. המהדרין (לא אני...) שמים דובדבן באמצע כל פרוסת אננס.

מקציפים את הסוכר והביצים כמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזהירות את מיץ האננס. מערבבים קלות. כנ"ל עם הקמח ואבקת האפיה שמוסיפים ביחד.

יוצאת בלילה די דלילה. שופכים אותה על האננס. אופים בחום בינוני במשך 50 דקות.

מוציאים מהתנור. שמים רשת ברזל על העוגה, והופכים את העוגה עם הרשת. מניחים את העוגה על הרשת להצטננות למשך 10 דקות. לדעתי השלב הזה הוא סתם וודו. אבל אני לא מוותרת עליו. מעבירים סכין לאורך שולי התבנית, ושולפים את התבנית מעל העוגה. במידה ואיזושהי פרוסת אננס דבקה לתבנית, תרגישו חופשי להוציא אותה משם בעזרת הסכין. וכך גם  באשר לקרמל שנוצר מהסוכר, המרגרינה, ומיץ האננס. זה עדיין רך, ויתקשה בהמשך באופן שבו תעצבו אותו עכשיו. בשלב זה ניתן להחליק את העוגה מעל הרשת אל צלחת הגשה.

שימו לב - יש לשמור את העוגה במקרר שלא תתקלקל, במקרה שלא חיסלו אותה מיידית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת