88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בצק עלים פרג ואגוזים - העוגה

בצק עלים פרג ואגוזים - העוגה

 

בצק עלים פרג ואגוזים - העוגה

 

 

 

במשפחה שלנו מתים עליה כבר עשרות שנים. והפעם הכינותי אותה לכבוד בני שבא לביקור עבודה במולדת, לאחר העדרות של שישה חודשים, ולאחר שביקש שאלמד את רעייתו להכין עוגה זאת. אותי לימדה חמותי, ואני רושמת אותה כאן לדורות הבאים ולכל מי שאוהב את השילוב המדהים והעשיר הזה בצק עלים, פרג אגוזים וציפוי שוקולד / או קצף חלבונים אפוי.

 

 

 

 

בישול הפרג תחילה, והוספת מחית תמרים בסוף

 

 

תערובת האגוזים

 

שלוש שכבות בצק וביניהן לפי הסדר

בצק, ריבה פרג

בצק, ריבה, אגוזים, צימוקים ותפוח עץ מגורר

בצק  ובסיום ציפוי מעל.

 

 

 

 

צימוקים וגרודת תפוח על מילית האגוזים

 

והפעם ציפוי קרם שוקולד

 

 

 

 

 

 

חומרים:

11/2 ק"ג בצק עלים מרודד להפשיר מבעוד יום במקרר.

 

 

עלה הבצק הראשון פרוש על התבנית

 

מילית פרג:

1 כוס חלב,

1 כוס סוכר,

1  לימון קליפה מגוררת,

3 כוסות פרג טחון טרי,

50 גר` חמאה חתוכה לריבועים,

2 כפות גדושות מחית תמרים, להוסיף ולערבב לפני המריחה.

למריחה על הבצק ריבה חלקה: פובידל או תפוזים, או משמיש.

 

 

 

מילית אגוזים,

3 כוסות אגוזים טחונים גס

3/4 כוס סוכר,

קליפת למון מגוררת,

מיץ מחצי לימון

 1/2 כוס צימוקים לפיזור על המילית

למריחה על הבצק ריבה חלקה תפוז או משמיש

1 תפוח עץ, גרני סמיט (ירוק חמצמץ) מגורר מעל המילית.

לבחירה:

1 ציפוי חלבונים

 3 חלבונים (לבנים) 3 כפות סוכר

2 ציפוי קרם שוקולד

100 גר` שוקולד מריר,

50 גר` שוקולד חלב,

 50 גר` חמאה

5 כפות חלב

אופן הכנת מילית פרג: (אפשר להכין מיום קודם ולשמור מכוסה במקרר.

מרתיחים חלב + סוכר+ גרודת לימון,   עד שהסוכר נמס.

מוסיפים את הפרג מערבבים מדי פעם תוך כדי בישול על להבה נמוכה, עד שהנוזלים נספגים,

מכבים אש. מוסיפים את החמאה וממיסים לתוך הפרג תוך ערבוב.  מצננים היטב,  לפני המריחה על הבצק, מוסיפים את  מחית התמרים.

אופן הכנת מילית אגוזים:

מרסקים במעבד מזון את האגוזים לחתיכות גסות.

מעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון וצימוקים מערבבים. טועמים. מי שאוהב יותר מתוק שיקח בחשבון שיש עוד ריבה על הבצק, בטרם יוסיף סוכר.

 

הרכבת העוגה:

לחמם תנור ל- 190 מעלות

אופים באמצע התנור, בתבנית גדולה חד פעמית משומנת, מונחת על רשת התנור, או תבנית תנור מוגבהת משומנת קלות בשמן קנולה .

מחלקים את הבצק  המופשר והקר לשלושה חלקים שווים. הבצק שאינו מרודד לשמור בינתיים במקרר.

מדקקים קצוות הבצק במערוך, ומרדדים שיכבה ראשונה באון שווה, לגודל התבנית + מעט שוליים .

מורחים ריבה שערבבנו היטב בכוס להקלת המריחה, וכדי שלא יהיו גושים שיקרעו את הבצק.

 מרככים מעט על ידי ערבוב את הפרג,מורחים באופן שווה על העלה המרוח בריבה.

מכסים את הפרג בשכבת בצק שניה, עליה מורחים ריבת תפוזים או מישמיש,

מפזרים את האגוזים על הריבה, מפזרים מעל האגוזים את הצימוקים,

מעל הכל מגררים על פומפיה גסה תפוח עץ אחד.

מכסים את האגוזים בשכבת בצק שלישית ואחרונה.  בעזרת מזלג עושים חורים על פני כל הבצק, שלא יתנפח יתר על המידה, בעת האפיה. מהדקים את הבצק שבשוליים על ידי צביטה והידוק, ואת העודפים חותכים ואוספים רצועות רצועות (בסוף אומר לכם מה לעשות עימם)  מכניסים לתנור חם, ואופים עד שפני העוגה מזהיבים יפה ותפוחים.

 לציפוי 1 מקציפים 3 חלבונים (לבנים),  כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים 3 כפות סוכר וממשיכים להקציף לקצף גמיש, ונוח למריחה, מורחים על העוגה האפויה, מיד עם הוצאתה מהתנור, מכוונים לחום עליון בלבד,  ומחזירים לאמצע התנור לחום 180 מעלות,  עד שהקצף מזהיב יפה. מקררים.   

 

לציפוי 2  קרם שוקולד  למי שלא אוהב קצף חלבונים אפוי,

מצננים את העוגה היטב על השיש.

בקערית פיירקס, ממיסים 1 שוקולד מריר+ 50 גר` שוקולד חלב  + 5 כפות חלב   כ 30-40 שניות במיקרו.

  בעזרת כף מערבבים היטב ומוסיפים 50 גר` חמאה, בוחשים עד להמסת החמאה, ומורחים מיד על העוגה המוכנה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+*+*+*+*+

 

*אז עכשיו, זה מה שאמרו לי אוהבי הקצף: סוס מנצח לא מחליפים, מה פתאום ציפוי שוקולד?  

ואוהבי השוקולד שהתחשבתי בהם אמרו, כל הכבוד שהתחשבת בנו, זה יותר טעים...

אז כל אחד יעשה את השיקול שלו, ובמחשבה שניה, אפשר לעשות חצי  עוגה עם קצף ביצים אפוי, ולקרר, (לזכור להפחית כמויות )

 ובחצי השני למרוח ציפוי שוקולד, חצי כמות כמובן תספיק, וכל הצדדים יהיו מרוצים.

אז כל זאת בפעם הבאה, ונראה מה יהיה להם להגיד אז...

 

 

 

הבטחתי קיימתי: מה עושים עם שאריות בצק העלים שחתכנו?

רוגלך טעימים

את כל רצועות עודפי הבצק שחתכנו ואספנו, אסור ללוש שוב, כי כך מתקלקלות שכבות העלים מהרידוד הראשוני.  נשים רצועה ליד רצועה , על משטח העבודה,  ונדביק אותם זה לזה, נרדד מעט עם המערוך, לעובי שוה,  ונקבל עלה בצק אחד גדול. אם יש צורך לקמח קלות את משטח העבודה והבצק תוך כדי ההדבקה והרידוד.

למרוח בחמאה מומסת, למרוח שוקולד למריחה, נוטלה או מה שאוהבים, לפזר מעל השוקולד שערות חלבה, לחתוך למשולשים ולגלגל לרוגלך שמנמנים מהצד הרחב אל הקצה הצר. לקפל פנימה את הקצוות לצורת סהרון.

לפרוש בתבנית דף נייר אפיה, להניח את הרוגלך ברווחים כי הם תופחים,  ולהכניס לתנור חם 190 מעלות (מיד עם הוצאת העוגה).

כאשר המאפים מקבלים גוון זהוב עמוק, להוציא ולקרר בתבנית, 

לבזוק בנדיבות אבקת סוכר.

 מתנצלת, לא הספקתי לצלם אותם כי מיד יצאו כמשלוח לנכדים. לא היו ניצולים...

מבטיחה לפעם הבאה תמונות.  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת