77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

פלפלים ממולאים בורגול

פלפלים ממולאים בורגול - מנה קלה ומשביעה, לא דורשת הרבה עבודה, מומלץ מאוד לימי הקיץ החמים ובמיוחד לצמחונים שבינינו.

הכנות מקדימות:

1.     לשטוף היטב 1.5 כוסות בורגול דק, להשרות בקערה עם מים לפחות חצי שעה עד שהבורגול מתרכך

2.     לקחת 8 פלפלים אדומים, לשטוף, להוריד את ה"כובע" של הפלפלים, לנקות מגרעינים, להניח בצד

הכנה:

לאחר שהבורגול התרכך, לסנן, לשטוף היטב, להחזיר לקערה ולהוסיף:

1.     2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2.     5 שיני שום קצוצים

3.     1/2 חבילה סלרי קצוץ דק

4.     כמה עלים של נענע וטימין או עלי זעתר קצוצים – רק העלים ללא הגבעול

5.     להכין בקערה תערובת מ: 1 כפית שטוחה מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון,

       1 כף רוטב צ`ילי מתוק, לערבב את כל התערובת עד שכל המצרכים  יתאחדו

6.    למלא את הפלפלים בתערובת, לא לדחוס

7.     לסדר בסיר רחב את הפלפלים אחד ליד השני.

8.  להכין תערובת של 1 כוס מים, מיץ מלימון אחד, 1 כפית חומץ, 1 כפית מלח, 2 כפיות שמן, לערבב ולשפוך 

      מעל הפלפלים.

9.  לתת לסיר רתיחה אחת, להנמיך האש, לבשל בערך 3/4 שעה עם מכסה סגור

עלי הסלרי הקצוצים

 

עלי הנענע והטימין - מהגינה הפרטית

הבורגול טעים גם כסלט ללא בישול

התערובת מתווספת לבורגול

למלא את הפלפלים

להניח בסיר מתאים

לסגור עם ה"כובע" של הפלפלים ולשפוך מעל את הרוטב שהכנו ולבשל לפי ההוראות

לאחר הבישול

בתיאבון ותהנו

המתכון פורסם באתר

אם תתחברו לאתר תוכלו לצפות בספר הבישול הראשון שלי

אני גם בפייסבוק

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת