88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שושני שמרים קינמון

שימו לב לשקע (מעין חריץ ), שנוצר עם לחיצת השיפוד 

בצק שמרים

סוכר דמררה,

2 כפות גדושות קינמון

לציפוי  חלמון ביצה מהול במים

לפיזור/תבילה סוכר דמררה

 

 

 

 

 

בצק שמרים:

41/2 כוסות קמח רגיל  לעוגה ,

1/2שקית שמרים טריים ,

250 מ"ל חלב ,

1 ביצה שלמה,

75 גר` חמאה רכה,

3/4 כוס סוכר לבן,

למילית:

50 גר` חמאה מומסת

3/4 כוס- 1כוס סוכר דמררה (הבהיר),

1 כף גדושה קינמון טחון דק

להברשה:

חלמון (צהוב) + כף מי ברז

אופן הכנה:

מערבבים כל חומרי הבצק עם וו לישה עד לקבלת בצק רך ונעים שלא נדבק לידיים, מכסים את הקערה במגבת, ומתפיחים כשעה להכפלת נפח. אם צריך אז יותר זמן.

מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים בחמאה, מפזרים סוכר+קינמון  מהדקים מעט עם המערוך, מגלגלים לנקניק ופורסים פרוסות בעובי של  11/2 ס"מ.  ועתה יש שתי אפשרויות והרי הן לפניכם.

אופציה 1: לפרוש דף נייר אפיה בתבנית, להניח את הפרוסות שחתכנו ברווחים שיאפשרו תפיחה בנוחות. לכסות במגבת ולהתפיח 30 - 40 דקות. מחממים תנור אפיה ל- 220 מעלות.

למרוח חלמון ביצה מהול בכף מים  ולטבול כל פרוסה בסוכר דמררה בתוך צלחת עמוקה, ולהשכיב ברווחים בתבנית.

לאפות בחום גבוה עד שמזהיב/משחים 10-20 דקות או כמה שצריך. משתנה מתנור לתנור.

אופציה 2:

פורסים את נקניק הבצק לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מעמידים על צידן ברווחים, בתבנית מרופדת נייר אפיה.  ובמרכז כל פרוסה, לאורכה,  לוחצים עם שיפוד עץ ארוך, באופן שהצדדים נלחצים החוצה, מכסים ל- 30-40 דקות לתפיחה .

מורחים חלמון ביצה מהול במים, טובלים משני הצדדים בסוכר דמררה, מעמידים בתבנית, ואופים בחום גבוה 220 מעלות עד שמזהיב/ משחים.

 

 

 

הבצק של אביבה פיבקו ממסטר שף,  בשם מאפה שמרים מפינלנד.

השמטתי כפית הל טחון שהיא מוסיפה לבצק

את המילית שיניתי לפי טעם המשפחה שלי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת